Арсен Аваков: Україна не піде на компроміси, які змушують віддавати частину території (відео)
п’ятниця, 13 квітня 2018, 15:29

Міністр внутрішніх справ, представник партії «Народний фронт» Арсен Аваков заявив, що Україна вступила у війну з Росією за право бути вільною і незалежною державою. Тому ніякі компроміси стосовно цього питання розглядатися не будуть.

Про це він сказав під час виступу на 11-му Київському безпековому форумі.

«Коли в 2014 році почалася агресія, у нас не було нічого. Була лише сила духу, добробати та підтримка суспільства через волонтерів. У нас немає альтернативи, як стати партнером країн НАТО. Але ми не можемо дозволити собі компроміси, які змушують нас віддавати частину нашої незалежності. Будапештським меморандумом нам гарантували недоторканість кордонів та безпеку. А після цього лідери великих країн у 2014 році просили нас не провокувати Путіна. І це обійшлося нам дуже дорого  окупацією Криму та Донбасу»,  сказав Арсен Аваков.

Глава МВС зазначив, що міжнародні партнери продовжують співпрацю з країною-агресором.

«Ми дуже вдячні нашим партнерам за підтримку, але нам треба конкретні кроки. І я не розумію, як французька компанія з одного боку намагається будувати в нас електростанцію в Чорнобильській зоні, а з іншого  бере участь у будівництві «Північного потоку»,  зазначив він.

Арсен Аваков нагадав учасникам Форуму, що на Донбасі зараз є велика кількість саме російських військ і техніки.

«За даними МВС, на тимчасово окупованій території Донбасу воюють корпуси 8-ї армії Південного округу армії РФ. Склад цих сил - 35, 5 тисяч, в їх арсеналі - 478 танків, 848 бронемашин, 750 артилерійських машин, РСЗВ - 208, протитанкових засобів - 363, 419  протиповітряної оборони. Бойовики не можуть мати такі потужності, вони цю зброю не в воєнторзі придбали»,  зазначив він.

Арсен Аваков наголосив, що Україна продовжує війну з агресором як на фронті, так і у площині комунікації.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua