Арсен Аваков: Україна та Франція розпочали великий вертолітний проект (фоторепортаж)
п’ятниця, 23 березня 2018, 17:04

Міністерство внутрішніх справ України та Міністерство Європи і закордонних справ Франції домовились про двостороннє співробітництво.

Заяви про наміри щодо розвитку двостороннього співробітництва підписали міністр внутрішніх справ України, представник «Народного фронту»  Арсен Аваков та міністр Європи і закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан. Згідно домовленостей, вертолітний парк МВС мають поповнити 55 машин компанії «Airbus Helicopters».

«Це найбільший проект між Україною та Францією. Це дуже великий структурний проект всередині України», – сказав Арсен Аваков.

Міністр внутрішніх справ наголосив, що Україна розраховує вже в цьому році отримати перші гелікоптери. Також Арсен Аваков зазначив, що МВС тісно співпрацює зі своїми французькими колегами, зокрема у напрямі боротьби з організованою злочинністю та в питаннях взаємовизнання водійських посвідчень.

Своєю чергою міністр Європи і закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан запевнив українську сторону, що офіційний Париж готовий підтримувати нашу державу не лише в питаннях реформ, але й у відновленні миру.

«Франція рішуче підтримує Україну у відновлені її територіальної цілісності. А також ми підтримуємо всі реформи, які проходять у вашій державі. Ми сподіваємось на подальшу співпрацю у будь-якій сфері», – сказав Жан-Ів Ле Дріан.

Гелікоптери французького виробництва допомагатимуть нести службу Держслужбі з надзвичайних ситуацій, Нацгвардії, Нацполіції та Держприкордонслужбі. МВС планує отримати вертольоти трьох моделей – Н145, Н125 та Н225.

Н125 – перевищує інші одномоторні вертольоти за продуктивністю та універсальністю, не потребує високого рівня обслуговування та демонструє високі показники роботи у високогір’ї.

Н145 – має високий ступінь експлуатаційної готовності та гнучкості, особливо в умовах спекотного клімату і у високогір'ї.

Н225 – володіє найвищими в галузі характеристиками швидкості, дальності польоту, завантаження та надійності в категорії 11-тонних дводвигунних машин.

Основними завданнями вертолітних підрозділів МВС будуть: порятунок та громадський порядок, кримінальні розслідування, антитерористичні та спеціальні місії, охорона державного кордону й безпека на дорогах.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua