Арсен Аваков: Усі категорії пенсіонерів системи МВС отримають підвищену пенсію з 1 січня 2018 року
середа, 21 лютого 2018, 21:07

З 1 січня 2018 року всі категорії пенсіонерів органів системи Міністерства внутрішніх справ отримають підвищену пенсію. Зокрема, це військовослужбовці та працівники Державної прикордонної служби, Національної гвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної поліції.

На цьому наголосив міністр внутрішніх справ, представник партії «Народний фронт» Арсен Аваков сьогодні під час селекторної наради.

«Останнім часом питання пенсійного забезпечення людей в погонах стало улюбленою темою для спекуляції і політичних ігор. Я думаю, що на цьому варто поставити крапку і закрити цю тему. Після тривалої дискусії, яка велася практично рік і дуже активно останній місяць, Прем'єр-міністр прийняв рішення щодо пенсій для військовослужбовців та працівників Міністерства внутрішніх справ», - зазначив очільник МВС.

«Йдеться про дві фундаментальні речі, які нам вдалося закріпити. Перше - всім категоріям пенсіонерів органів системи МВС підвищена пенсія буде нарахована з 1 січня 2018 року. Тобто, сьогодні рішення прийнято, із завтрашнього дня розпочнеться нарахування», - уточнив він.

Арсен Аваков пояснив, що для особового складу, який зараз перебуває на службі, будуть нараховуватися підвищені пенсії.

«За новим законом для людей, які зараз перебувають на службі в системі МВС, буде нараховуватися підвищена пенсія. В подальшому будь-яка індексація заробітної плати діючих офіцерів НГУ та НПУ, ДСНС, ДПСУ буде прив’язана до пенсій», - сказав міністр.

З 1 січня 2018 року по 31 грудня 2019 року всі категорії пенсіонерів МВС щомісяця будуть отримувати пенсійні виплати у новому перерахованому розмірі плюс доплата з 2016 року.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua