Арсен Аваков: Встановлено заборону на здійснення нерегулярних авіарейсів до країни-агресора
середа, 3 квітня 2019, 13:55

За пропозицією міністра внутрішніх справ, представника партії «Народний фронт» Арсена Авакова ухвалено постанову Уряду щодо заборони здійснення нерегулярних авіарейсів між Україною та країною-агресором.

Виступаючи на сьогоднішньому засіданні Кабінету Міністрів України, Арсен Аваков нагадав про «сумнозвісний вояж» народного депутата від «Опозиційного блоку»,  кандидата в президенти України Юрія Бойко до прем’єр-міністра РФ.

«Ми зробили аналіз обставин цього перельоту. Бойко скористався шпариною в нашому законодавстві. Він отримав добро від ФСБ РФ на прямий переліт «Київ-Москва». І прямим перельотом потрапив на перемовини с прем’єром держави-агресора. Тому ми пропонуємо проект постанови про внесення змін до постанови «Про використання повітряного простору України», - сказав Арсен Аваков.

За словами очільника МВС, документ розроблено з метою захисту державної безпеки та відведенню можливих загроз національній безпеці шляхом унеможливлення нерегулярного авіасполучення між Україною та державою-агресором.

«На виконання вимог закону України «Про санкції», рішення РНБО до ряду авіакомпаній РФ застосовано заходи у вигляді часткового чи повного обмеження, припинення транзитів ресурсів, польотів і перевезень територією України. В той же час зазначені заборони не розповсюджувалися на нерегулярні рейси між Україною та Російською Федерацією, що здійснюються повітряними судами не зареєстрованими в РФ, що створює загрозу національній та громадській безпеці і порядку. Проектом постанови пропонується встановити заборону на здійснення нерегулярних рейсів перельоту між Україною та країною-агресором за виключенням рейсів польотів необхідних для здійснення місії міжнародних організацій ООН, Організації з безпеки співробітництва Європи та Червоного хреста», - заявив Арсен Аваков.

Уряд підтримав відповідний проект постанови.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua