Арсен Аваков: За перше півріччя цього року Національна поліція досягла зниження рівня злочинності до 22% (інфографіка)
вівторок, 18 липня 2017, 12:17

Зниження рівня злочинності по групах злочинів становить від 10% до 22% - у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року.

Про це заявив міністр внутрішніх справ, представник партії «Народний фронт» Арсен Аваков, підсумовуючи роботу Національної поліції.

Міністр зазначив, що у сфері особливо тяжких злочинів проти життя і здоров'я людей рівень розкриття злочинів становить від 87% по умисних вбивствах до 93% - нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

Арсен Аваков підкреслив, що позитивна динаміка спостерігається і у захисті економіки. Так, за півроку зростання рівня розкриття злочинів у сфері господарської діяльності становить 22%, у сфері службової діяльності - 53%, у сфері використання бюджетних коштів - 16%.

Очільник МВС розповів, що плідно вдалося попрацювати і з напрямом протидії корупції.

«Направлено до суду протоколів про порушення антикорупційного законодавства - в 4 рази більше, ніж за перше півріччя минулого року, направлено до суду актів про правопорушення з ознаками кримінального злочину - в 1,5 рази більше, направлено до суду обвинувальних актів за фактом зловживання владою або службовим становищем - в 2,5 рази більше», - навів статистику міністр.

«Чи задоволений я результатами? Звичайно, ні! Рівень злочинності в Україні неприпустимо високий для цивілізованої європейської країни. Чи задоволений тенденцією - вже помітному зниженню рівня злочинності, зростання розкриття та поліпшенню якості роботи системи поліції? Безсумнівно!», - наголосив Арсен Аваков.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua