Арсен Аваков закликав Верховну Раду вивести гральний бізнес з тіні
четвер, 10 листопада 2016, 14:25

Верховна Рада має врегулювати відносини у сфері грального бізнесу та забезпечити надходження до Державного бюджету з прибутків від цього виду діяльності.

Про це заявив міністр внутрішніх справ, представник партії «Народний фронт» Арсен Аваков.

«Звертаюсь до Верховної Ради із закликом: невідкладно розглянути законопроекти та ухвалити будь-який проект, який встановлює правила, обмеження на цьому ринку і повертає цей тіньовий грошовий потік під контроль держави», - написав Арсен Аваков  на своїй сторінці у Facebook.

За його оцінками, бюджет держави не отримує податки з сектору грального бізнесу у розмірі понад 300 мільйонів доларів США.

Міністр закликав легальних операторів підготувати дозвільні та податкові документи, а тим, що працюють поза законом, порадив закритися.

«Діяльність компаній «МСЛ», «Патріот», що діють на ринку, стала незаконною в Україні у зв'язку з введеними санкціями РНБО. Ці компанії мають бенефіціарів у країні-агресорі», – зазначив він.

Відповідно до рішень експертної служби МВС, компанії «Лото», «Мережа», «Мережі», «Олімпійське лото», «Дрім лото», «Золотий тріумф», «Фаворит», «Фурор», «Спорт ліга» та інші – це компанії, що діють не у законодавчих межах, тому точки цих операторів підлягають закриттю.

Також, за фактом закінчення строку раніше виданих ліцензій, що мають відповідні перехідні листи Мінфіну, компанії ПАТ «Державний ощадний банк України» та ПП «Українська Національна лотерея» (ПП «УНЛ») зобов’язані у двотижневий термін подати до поліції перелік пунктів своїх мереж - як власних, так і тих, що діють за угодою. Паралельно вони мають подати інформацію з обліку податків до Податкової адміністрації. 

За два тижні МВС планує провести чергові перевірки діяльності учасників ринку.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua