Арсен Аваков закликає парламент посилити відповідальність за порушення правил дорожнього руху (інфографіка)
середа, 22 серпня 2018, 13:53

Міністр внутрішніх справ України, представник партії "Народний фронт" Арсен Аваков закликає Верховну Раду України посилити відповідальність за порушення правил дорожнього руху.

Про це він заявив під час брифінгу.

"Я нагадаю, що ми внесли в парламент проект закону, який передбачає більш сурове покарання за порушення правил дорожнього руху, ніж зараз. Крім того, ми внесли всі пропозиції по впровадженню автоматичної відеофіксації порушень. Цей законопроект дозволить радикально посилити покарання за водіння автомобілів у п’яному вигляді та за перевищення швидкості",  зазначив Арсен Аваков.

Нагадаємо, серед головних новацій МВС – збільшення розмірів штрафів за низку адміністративних правопорушень.

Зокрема, за перевищення максимально дозволеної швидкості руху більше ніж на 50 км/год. встановлюється штраф 3 400 гривень (зараз - 510 гривень). За залишення місця ДТП пропонується встановити штраф 3 400 гривень та передбачити можливість позбавлення права керування транспортним засобом на строк до шести місяців.

Також законопроектом у 20 разів збільшується розмір штрафу за управління транспортом без права керування – він становитиме 10 200 гривень, а за повторне порушення – 40 800 гривень. Особи, позбавлені права керування, порушивши закон, сплачуватимуть штраф у розмірі 20 400 гривень, а за повторне вчинення цього порушення протягом року – 40 800 гривень.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua