Арсен Аваков: Закон про ID-паспорти – ще один крок України до безвізового режиму з ЄС
п’ятниця, 15 липня 2016, 09:47

Ухвалення Верховною Радою 14 липня закону, який був внесений до парламенту ще Урядом Арсенія Яценюка та яким вводяться обов’язкові ID-паспорти для громадян України, ще на крок наблизило нашу державу до безвізового режиму з Європейським Союзом.

Про це міністр внутрішніх справ, представник партії «Народний фронт» Арсен Аваков написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

«Якщо коротко - цей закон ще на крок наблизив нас до безвізового режиму з ЄС. Власне, без ухвалення цього закону Україною безвізовий в’їзд наших громадян неможливий в принципі», - зазначив Арсен Аваков.

Він пояснив, що нова система внутрішніх паспортів громадян України дозволить належним чином формувати Єдиний державний демографічний реєстр, в якому вся інформація про видані громадянину документи буде зведена в загальну базу даних для повної ідентифікації особистості, оформлення, видачі, обміну, визнання недійсним і знищення документа, який посвідчує особу, реєстрації місця проживання або місця знаходження.

«До сьогодні можна було використовувати невідповідність баз даних по внутрішнім (на паперових носіях) і закордонних (електронних) паспортів кримінальним чином – наприклад, оформлювати закордонний паспорт по вкраденому внутрішньому і тому подібне», - додав міністр.

Як відомо, з січня 2016 року громадяни України могли отримати ID-картки замість паспортів старого паперового зразка, досягши 16-річного віку.

«Тепер ID-карти, що посвідчують особу, будуть отримувати всі громадяни, починаючи з 14 років. З цього ж віку на чіп паспорта будуть записуватися в цифровому вигляді відбитки пальців – при отриманні внутрішнього документа по бажанню, при оформленні закордонного паспорта – обов’язково», - роз’яснив нововведення закону Арсен Аваков.

Перша ID-карта 14-річним буде оформлюватися безкоштовно.

«В цілому введення ID-карти – потужний крок розвитку на десятиріччя вперед, чіп можна доповнювати найрізноманітнішими сучасними сервісами – можливістю електронного голосування, наприклад, або отримання адмінпослуг в режимі он-лайн»,- зазначив очільник МВС.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua