Арсен Аваков: Законодавство про громадянство має бути вдосконалене
вівторок, 1 серпня 2017, 12:51

Одним з перших завдань Верховної Ради на наступній сесії має стати внесення змін до законодавства щодо порядку набуття і позбавлення громадянства України.

Таку думку висловив міністр внутрішніх справ, представник партії «Народний фронт» Арсен Аваков.

«Восени, з початком роботи парламенту, потрібно негайно вносити корективи в українське законодавство, більш чітко, жорстко й недвозначно прописавши процедури надання та позбавлення громадянства, непохитні права громадян України, незалежно від будь-чиєї волі в самій Україні та за її межами», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Арсен Аваков нагадав, що нещодавно у Російській Федерації заявили про спрощення  процедури набуття російського громадянства для українців, народжених в СРСР.

«Якщо після трьох років війни, смертей і брехні принесених Росією українцям - все ще залишається той простак, який нехай навіть говорить не так, як я, слобожанським українським суржиком, а чистою лінгвістичною російською - і він хоче возз'єднається з «матінкою Росією» - нехай!.. Терміново нехай бере собі російський паспорт! Тільки наше українське громадянство з такого роду вчинком сумісним бути не повинно. Ніяк», - вважає очільник МВС.

Більше того, на думку Арсена Авакова, ситуація з Міхеілом Саакашвілі, що набула останніми днями широкого розголосу, вказує на недосконалість існуючої процедури отримання і позбавлення громадянства.

З огляду на бурю емоцій і заяви щодо неправомірності позбавлення українського громадянства, міністр запропонував екс-очільнику Одеської ОДА  звернутися до суду. Арсен Аваков наголосив, що у цьому контексті, попри будь-які політичні й особисті симпатії, має бути активізований демократичний правовий інститут оскарження рішень.

«Я буду радий, якщо Саакашвілі, зібравши всі формальні юридичні аргументи, в суді доведе правомірність свого володіння українським паспортом, розвінчавши усі претензії», – підкреслив Арсен Аваков.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua