Арсен Аваков: Завершився перший етап очищення Національної поліції
понеділок, 3 жовтня 2016, 21:12

Міністр внутрішніх справ, представник партії "Народний фронт" Арсен Аваков оприлюднив попередню статистику за результатами переатестації особового складу Нацполіції.

Очільник відомства повідомив, що 26% керівного складу міліції звільнено, не пройшло випробування – 14% міліціонерів.

"Завершено перший етап очищення. Хворобливий, непростий і не останній: працює внутрішня безпека, Громадська рада МВС, впроваджуються програми перепідготовки", – наголосив Арсен Аваков.

Передбачається, що штат співробітників Нацполіції загалом по Україні буде складати 130 тисяч чоловік, з яких 118 тисяч – поліцейських, інші – цивільні держслужбовці.

"Зараз на практиці – некомплект. Не вистачає 18 875 поліцейських і 1 497 державних службовців", – повідомив Арсен Аваков.

За попередніми підсумками, 5 257 осіб - не пройшли атестацію і були звільнені, 4 766 рекомендовані до пониження в посаді, 4 479 - рекомендовані комісіями до підвищення в посаді.

Остаточні результати переатестації будуть оприлюднені після кінцевої звірки у  вигляді поіменних списків. Крім того, окремо будуть підбиватися підсумки по спецпідрозділах, що несуть службу у зоні АТО. 

"Результати переатестації бійців добробатів МВС будуть проходити особливим порядком, адже пов’язані з процесом ротації в зоні АТО", – зазначив міністр.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua