Арсен Аваков зустрівся з генеральним секретарем Інтерполу Юргеном Штоком (фото)
середа, 22 листопада 2017, 20:17

У ході робочої поїздки до Франції міністр внутрішніх справ, представник партії «Народний фронт» Арсен Аваков провів зустріч з генеральним секретарем Міжнародної організації кримінальної поліції - Інтерпол Юргеном Штоком.

Сторони визначили дієві інструменти співпраці МВС України, Національної поліції України та Інтерполу.

«У ході зустрічі з генеральним секретарем МОКП-Інтерпол Юргеном Штоком визначили основні вектори взаємодії, зокрема в сфері кібер- і наркозлочинності, доступу України до телекомунікаційної системі I/24-7 за технологією FIND і недопущення зловживань Росією інструментами Інтерполу», - повідомив глава МВС.

Телекомунікаційна система Інтерполу І-24/7 (Інтерпол 24 години на добу – 7 днів на тиждень) являє собою захищену від стороннього доступу мережу з обмеженим колом користувачів, що за своєю глобальністю не має аналогів у світі та є ефективним інструментом міжнародного співробітництва правоохоронних органів.

Завдяки впровадженню цієї системи всі підрозділи Національної поліції будуть мати доступ до баз даних Інтерполу.

Юрген Шток підкреслив високий професійний рівень представника від України в МОКП-Інтерпол і закликав збільшити їх кількість.

У свою чергу Арсен Аваков підкреслив, що в 2018 році в Міжнародну організацію кримінальної поліції МВС України направить ще двох поліцейських.

«Україна - в десятці лідерів за якістю і інтенсивності співробітництва з МОКП-Інтерпол: за 3 роки кількість запитів до баз даних зросла майже в 370 разів і на сьогодні склала 34,7 млн. Кожну секунду Інтерпол обробляє 3 українських запити! Це тільки початок інтеграції - у нас великі спільні плани. У 2018 році для роботи в Інтерпол направимо ще двох поліцейських», - додав він.

У рамках робочої поїздки до Франції Арсен Аваков також зустрівся з міністром внутрішніх справ Франції Жераром Колломбом. Сторони обговорили двосторонню угоду про взаємний обмін водійських посвідчень між Україною і Францією. Угода передбачає, що громадяни України, які легально проживають у Франції, та французи, які законно проживають в нашій країні, зможуть обміняти свої національні водійські посвідчення на аналогічні документи країни проживання. Подібні угоди вже існують між Україною, Італією та Іспанією.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua