Арсені Яценюк: Уряд запроваджує мораторій на виплату російського боргу (відео)
п’ятниця, 18 грудня 2015, 13:28

Кабінет Міністрів України запроваджує мораторій на виплату 3 мільярдів 75 мільйонів доларів російських бондів , а також 507 мільйонів доларів боргових  зобов’язань КБ «Південне» та компанії «Укравтодор» перед російськими банками.

Про це заявив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в п’ятницю, 18 грудня.

Арсеній Яценюк нагадав, що Україна провела реструктуризацію боргових зобов’язань «з адекватними кредиторами, які прийняли умови і пропозиції української сторони»: «Російська Федерація, незважаючи на наші непоодинокі спроби щодо підписання угоди про реструктуризацію в тому числі і з ними, відмовилася прийняти наші пропозиції. У зв’язку з цим Кабінет Міністрів України запроваджує мораторій на виплату так званого російського боргу».

«Ми запроваджуємо мораторій на виплату 3 мільярдів 75 мільйонів доларів російських бондів», - наголосив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк повідомив, що Уряд України також запроваджує мораторій на виплату боргових  зобов’язань КБ «Південне» та компанії «Укравтодор» перед російськими банками, - це 507 мільйонів доларів США.

«З сьогоднішнього дня виплати по цим боргам на загальну суму 3 мільярди 582 мільйона доларів на користь російської сторони зупиняються до моменту або прийняття наших пропозицій по реструктуризації, або відповідного судового рішення», - наголосив він.

«Ми готові до судової процедури з російською стороною», - додав Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua