23 млрд доларів повинні бути реструктуризовані, – Арсеній Яценюк (відео)
неділя, 19 квітня 2015, 20:05

«Основне, що треба зробити, -  реструктуризувати значний обсяг заборгованостей, який зараз ліг складним тягарем на українську економіку. 23 мільярда доларів повинно бути реструктуризовано», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк в інтерв’ю програмі "Події тижня" на ТРК «Україна».

«Кредитори хочуть отримати більше, а я хочу заплатити менше. І ми будемо вести з ними цю дискусію, тому що я буду відстоювати національні інтереси української держави», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк нагадав, що коли він обійняв посаду Прем’єр-міністра, зовнішній борг України становив 72 мільярда доларів США,а  зараз -  близько 68 мільярдів доларів: «Так, ми взяли кредити. Але ми віддали кредитів більше, ніж взяли. І цифри це доводять».

Глава Уряду також зазначив, що Міжнародний валютний фонд, країни-члени Великої сімки, Європейський Союз, «які дають Україні мільярди доларів кредитів», кажуть, що в Україні пішов дуже активний темп проведення складних, але правильних реформ.

«Саме тому ми і підписали програму з Міжнародним валютним фондом. Саме тому нам і дали гроші. Саме тому і сьогодні Україна має на казначейському рахунку близько 30 мільярдів гривень в порівнянні зі 100 тисячами, які були в минулому році», - підкреслив він

Водночас Арсеній Яценюк зазначив, що дуже обережний в прогнозах:

«Гроші треба накопичувати, тому що нам треба платити армії, платити субсидії. І в залежності від того, як буде розвиватися військова ситуація на Сході України, так буде розвиватися економіка».

«Ми в складних умовах, і в цих складних умовах ми будемо виконувати нашу спільну програму з Міжнародним валютним фондом, знімати тягар із української економіки і створювати підвалини для росту економіки. А зростання буде, якщо ми виконаємо програму, і 2016 рік – це перший рік росту», - сказав Прем’єр-міністр.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua