Арсеній Яценюк: АМКУ має зробити все, аби «Газпром» поніс відповідальність за зловживання своїм монопольним становищем (відео)
понеділок, 25 травня 2015, 14:31

Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк звернувся до Голови Антимонопольного комітету України разом із європейськими партнерами докласти максимум зусиль для притягнення до відповідальності компанію «Газпром» за зловживання своїм монопольним становищем на українському ринку.

Про це Глава Уряду сказав у понеділок, 25 травня, представляючи Голову АМКУ Юрія Терентьєва.

Арсеній Яценюк підкреслив, що, відповідно до закону, Кабінет Міністрів України звернувся до Антимонопольного комітету з клопотанням про початок антимонопольного розслідування проти російського газового монополіста компанії «Газпром».

Він висловив вдячність АМКУ за початок цього розслідування, про що було офіційно повідомлено.

Таке ж розслідування проти російської компанії «Газпром», нагадав Арсеній Яценюк, проводиться Європейською комісією.

Глава Уряду звернувся до Голови Антимонопольного комітету «разом із європейськими партнерами докласти максимум зусиль для притягнення до відповідальності російського газового монополіста - компанію «Газпром», за зловживання своїм монопольним становищем на українському ринку»: «Прошу разом з нашими європейськими партнерами провести відповідне розслідування».

Арсеній Яценюк нагадав, що загальна сума штрафу може сягати до 10% від загального обсягу виручки, отриманої «Газпромом» на українській території.

Він назвав це завдання важливим також і в сфері енергетичної незалежності України, «щоби ринок торгівлі енергоносіями був демонополізований».

«Ми вже багато що зробили по доступу до транзиту (газу). Україна прийняла новий закон про ринок газу і фактично проводить всі реформи відповідно до Третього енергетичного пакету. І роль та місце Антимонопольного комітету тут дуже важливі», - підкреслив Арсеній Яценюк.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua