Арсеній Яценюк: Боротьба з корупцією - не через арешти мілких чиновників, а через посадки високопосадовців (відео)
неділя, 19 квітня 2015, 19:31

В Україні має запрацювати Антикорупційне бюро, керівника якого було нещодавно призначено: «Звичайно, це залежить від керівника Антикорупційного бюро. Він отримав серйозний карт-бланш, і тому все в його руках», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк в інтерв’ю програмі "Події тижня" на ТРК «Україна».

«Але до того моменту, доки воно запрацює, в нас працює Міністерство внутрішніх справ», - підкреслив він, нагадавши, що 63 слідчих Міністерства внутрішніх справ із особливо важливих справ рішенням Уряду отримують 30 тисяч гривень заробітної платні.

«Усі арешти і боротьба з корупційною мафією продовжується і буде продовжуватися. І ніхто мене з цього шляху не зіб’є, в тому числі й політичні опоненти, які влаштовують різного роду політичні скандали і протистояння», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він також підкреслив, що Генеральна прокуратура України «активно взялася за боротьбу з корупцією»: «Разом із МВС це їх спільне завдання».

Глава Уряду наголосив, що боротьба з корупцією має починатися «не посадками сільських голів і мілких чиновників»:

«Це не є боротьба з корупцією – це видимість». Боротьба з корупцією, за його словами, – це «посадки і арешти високих посадовців, як це було зроблено під час засідання Кабміну, під час службових розслідувань по митниці, податковій, фінансовій інспекції, фінансовій службі, як це зроблено з зачистками по ключових посадових особах».

«Тільки тоді люди повірять в справедливість. А не тоді, коли притягують до відповідальності мілкого чиновника. Мілкий чиновник сам перестане брати, коли побачить, що це не блеф, а реальна боротьба з корупційною мафією, і що до нього можуть добратися», - сказав Арсеній Яценюк.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua