Будь-які спроби приватизації Національного антикорупційного агентства приречені на поразку, – Арсеній Яценюк (відео)
понеділок, 22 червня 2015, 14:43

«Будь-які спроби приватизації чи то Національного антикорупційного бюро, чи то Національного агентства із запобігання корупції приречені на поразку», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у понеділок, 22 червня, на засіданні колегії Міністерства юстиції України.

Арсеній Яценюк також наголосив на необхідності забезпечити «реальну, ефективну роботу» Національного антикорупційного бюро: «Сподіваюся, що до вересня перші детективи, які будуть відібрані на відкритому конкурсі, вже почнуть справжню боротьбу з корупцією в країні».

«Національне антикорупційне бюро - це повністю незалежний орган. І це означає, що цей орган повинен проявити себе в боротьбі з корупцією на всіх щаблинах української влади», - підкреслив він.

Глава Уряду також наголосив, що незалежним буде і  Національне агентство із запобігання корупції - превентивний орган, який повинен невідкладно зайнятись питаннями боротьби з корупцією в органах державної влади, в тому числі перевіркою умов життя державних службовців і відповідності їх деклараціям про доходи та витрати: «Країна повинна мінятися не на словах, а на ділі».

Арсеній Яценюк нагадав, що був проведений конкурс на посаду членів цього агентства:

«Хтось хоче прибрати до своїх рук керівництво Національного антикорупційного агентства. Але це агентство так само буде незалежне».

Він зазначив, що готовий змінити представника від Уряду в конкурсній комісії з відбору кандидатів на посади членів агентства «і взагалі віддати громадським організаціям» представництво. «Але будь-які спроби приватизації чи то Національного антикорупційного бюро, чи то Національного антикорупційного агентства приречені на поразку», - наголосив Арсеній Яценюк.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua