Арсеній Яценюк: «Будемо Міністрів рахувати по осені» (відео)
четвер, 4 червня 2015, 16:15

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк «категорично підтримав» позицію Президента, «що треба оцінювати роботу кожного державного чиновника, в тому числі й міністрів»: «Тому будемо міністрів рахувати по осені», - підкреслив Глава Уряду на засіданні Кабінету Міністрів у четвер, 4 червня.

Уряд України, нагадав він, є коаліційним, і саме Парламент призначає членів Кабінету Міністрів: «У фракції Блоку Петра Порошенка найбільша кількість міністрів – десять. У фракції «Народного фронту» - чотири представника. У Блоку Юлії Тимошенко – два представника. Фракції Радикальної партії і «Самопоміч» теж мають своє представництво».

Арсеній Яценюк підкреслив, що низка завдань, визначених сьогодні Президентом України у щорічному посланні до Верховної Ради, безпосередньо стосуються роботи Кабінету Міністрів України.

Глава Уряду зазначив, що «категорично підтримує позицію Президента, що треба оцінювати роботу кожного державного чиновника, в тому числі й міністрів»: «Тому будемо міністрів рахувати по осені».

Він повідомив, що на цьому тижні розпочав проведення колегій у всіх міністерствах: «Протягом найближчих трьох тижнів я проїдуся по всіх міністерствах з тим, щоби провести колегії і виставити остаточні завдання, які повинні бути реалізовані до вересня. Пройшло півроку, багато зроблено, ще більше не зроблено. Тому треба пришвидшувати ці процеси».

Після цього, за словами Глави Уряду, він проведе відповідну розмову із представниками парламентської коаліції, адже «це питання політичної відповідальності за кожного міністра, якого порадила і запропонувала коаліція і проголосувала. А взагалі це політична відповідальність за долю держави».

Арсеній Яценюк звернувся до міністерств проаналізувати звернення Президента України до Парламенту: «Це повинно стати також частиною нашої роботи з реформування країни»:

«Сподіваюся, що парламентська коаліція також почула звернення Президента в необхідності того, щоб вона трималася єдності».

Він наголосив на необхідності ухвалення Парламентом восьми законопроектів, «щоб завершити виконання програми фінансово-економічної стабілізації, підписаної між Україною та Світовим банком та Україною і Міжнародним валютним фондом».

«На жаль, вже вкотре ці законопроекти не голосуються», - наголосив Арсеній Яценюк і повідомив, що сьогодні відбуде до Парламенту і «буде намагатися переконати членів Парламенту не просто в спільній відповідальності, а в необхідності прийняття законів, спрямованих на реформи».

«Оце називається реформи - голосувати за закони, які підготовлені Урядом разом із світовою фінансовою і експертною спільнотою. Це ті закони, які необхідні сьогодні для того, щоб країна поступом йшла вперед, крок за кроком», - підкреслив Арсеній Яценюк.

«У виконавчій владі ми робимо свою роботу, і ми далі продовжуємо виконання плану змін, необхідного, щоби Україна поступово вийшла з цієї складної економічної, військової, соціальної кризи. А політичне завдання – це єдність всього демократичного табору, це єдність між Урядом, Президентом і парламентською коаліцією», - підкреслив Глава Уряду.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua