Через політиканство Україна втратила можливість покращити позицію в рейтингу Doing business in Ukraine на 30 пунктів, – Арсеній Яценюк (відео)
вівторок, 23 червня 2015, 15:46

«Через те, що Парламент не ухвалив законопроект щодо полегшення ведення бізнесу в Україні, ми фактично втратили можливість додатково покращити позицію в рейтингу Світового банку Doing business in Ukraine на 30 пунктів», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер політичної сили «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні колегії Міністерства економіки України у вівторок, 23 червня.

«Політиканство нанесло неймовірні збитки для українських суб'єктів підприємницької діяльності. Три рази ми цей закон голосували, і Парламент жодного разу не підтримав цю ініціативу», - сказав він.

Попри те, наголосив Арсеній Яценюк, в минулому році, незважаючи на російську військову агресію, Україна піднялася на 16 пунктів у рейтингу легкості ведення бізнесу від Світового банку.

«Ми цю роботу не повинні покидати. Тому треба буде далі вносити в Парламент і знаходити більшість, для того щоб Парламент підтримував цю ініціативу», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду також зупинився на необхідності збалансованого підходу щодо експорту. Він зазначив, що отримав лист від низки українських компаній, які використовують металобрухт у виготовленні продукції.

Представники компаній повідомили, що левова частка металобрухту пішла на експорт, що позбавило українські підприємства можливості виробляти продукцію.

Він доручив Міністру економіки України розібратися в цій ситуації:

«Звичайно, ми маємо зобов’язання, щоб не закривати експорт металобрухту, але, на жаль, металобрухт був і залишається однією з самих тіньових і корумпованих схем експортних позицій. Нам потрібно забезпечити внутрішнє виробництво країни, забезпечити українські компанії металобрухтом для того, щоб вони створювали додану вартість».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua