Арсеній Яценюк: Чим швидше ми модернізуємо промисловість, тим швидше вийдемо на міжнародні ринки (відео)
п’ятниця, 17 липня 2015, 13:14

«Росія закрила свої ринки для українських промислових товарів. Ми отримали новий ринок – канадський», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер політичної сили «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Верховної Ради України у п’ятницю, 17 липня.

«Ми підписали другу після Європейського Союзу угоду про створення зони вільної торгівлі - між Україною і Канадою завершені переговори про створення зони вільної торгівлі, які тягнулися протягом майже семи років», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Канада прийняла рішення про повну лібералізацію свого ринку для українських індустріальних товарів: «Росія закрила свої ринки для українських промислових товарів. Ми отримали новий ринок – канадський».

«Треба відверто сказати - завтра ми не можемо захопити цей ринок, тому що ми відстали в технологіях. Треба багато зробити для того, щоби модернізувати українську економіку», - наголосив він.

Для цього в угоді між Україною та Канадою передбачена безпосередня технічна допомога для модернізації української промисловості: «Чим швидше ми модернізуємо українську промисловість, тим швидше ми зайдемо як на канадський, так і на європейський ринки».

Глава Уряду також повідомив, що в рамках переговорів із канадською стороною було прийнято рішення про асиметричне застосування відповідних правил зони вільної торгівлі: «Ринок Канади відкритий практично повністю, ринок України відкритий тільки на 70%. І ми отримали перехідний період до семи років для того, щоб українська економіка адаптувалася».

Окрім того, нагадав Арсеній Яценюк Уряд Канади надає допомогу в тренуваннях українського війська та реформуванні поліції. Так, для створення нової української поліції було виділено 5 мільйонів канадських доларів: «Сподіваємося, що цей обсяг коштів буде збільшений для того, щоби нова українська поліція дійшла до кожного міста і містечка. Це реальна реформа, яку відчувають люди. Це реальний захист для людей. І наші західні партнери допомагають нам в цьому».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua