Арсеній Яценюк: ДАІ відходить у минуле (відео)
п’ятниця, 10 липня 2015, 12:02

Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк повідомив, що  в рамках реформування Міністерства внутрішніх справ України Уряд на невідкладному засіданні ухвалив рішення, за яким «слово Державтоінспекція виключено з усіх урядових постанов»: «Цей орган відходить в минуле», - заявив він на засіданні Розширеної колегії в МВС в п’ятницю, 10 червня.

Державтоінспекція, за його словами, функціонуватиме тільки на тих територіях, де тимчасово ще не створюється патрульна служба: «Зараз дуже важливо, щоби ми прискореними темпами, в тому числі знайшли бюджетні ресурси і рухалися по всіх містах і містечках для формування нової поліцейської патрульної служби».

Він також звернувся до Міністра МВС Арсена Авакова та першого заступника Міністра Еки Згуладзе: «Ви зробили дуже велику справу, коли створили патрульну поліцію. Це те, що люди безпосередньо відчувають. Ми можемо дуже багато говорити про реформи, приймати сотні законів, змінювати податкову систему, Бюджетний кодекс, але це важко відчути для людини. Ви зробили цей крок».

Водночас, підкреслив він, патрульна поліція «не має займатися тим, щоби розганяти стихійну торгівлю»: «Це не функція патрульної поліції. Не для цього ми тренували цих молодих людей. Патрульна поліція повинна виконувати ключову функцію – захист і безпека громадян країни. А якщо мер міста хоче займатися питанням стихійної торгівлі – на це його вибирали, хай відповідні установи із благоустрою цими питаннями займаються».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua