Арсеній Яценюк дав два місяці на прискорення програми з енергоефективності (відео)
середа, 26 серпня 2015, 15:51

«Програма енергоефективності – це реальна допомога людям. Ми запустили програму, яка передбачає компенсацію з Державного бюджету від 20 до 70% за отриманий кредит - у залежності від того, чи ви купуєте котел, чи утеплюєте квартиру або будинок. Особа, яка отримує субсидію, взагалі отримує 70% компенсації», - наголосив лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що це реальні кошти, які «дадуть можливість людям менше платити за рахунками за житлово-комунальні послуги і зробити так, щоб в хаті було тепліше».

Глава Уряду наголосив, що неодноразово доручав керівникам ОДА зайнятися питанням енергоефективності «Деякі області реально зайнялись, але цих областей тільки третина від загальної кількості».

Він також наголосив на важливості питання встановлення лічильників: «Лічильник встановлюється для того, щоб платити тільки за те, що отримав. А не щоби підприємства теплокомуненерго на тебе списували всі витрати».

Глава Уряду звернувся до керівників ОДА: «Ощадбанк» і «Укргазбанк» видають кредити, бюджет компенсовує вартість цього кредиту, а ви з місцевого бюджету приймаєте рішення щодо компенсації процентної ставки».

«Це зменшення рахунку для громадянина, який він платить за житлово-комунальну послугу. Це зменшення енергоспоживання. Це основні критерії взагалі ефективності влади як такої. Незалежність країни передбачає енергетичну незалежність. І це в ваших силах. Ми ж дали інструменти», - зазначив він.

Арсеній Яценюк звернувся до  Віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка, Державного агентства з енергоефективності  та голів ОДА: «Доведіть це до пуття. Ще є два місяці, щоби прискорити програму енергоефективності в кожній із ваших областей. Це стосується як програми енергоефективності для громадян країни, так і об’єктів соціальної соціальної і бюджетної сфери».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua