Арсеній Яценюк: Держава компенсує всім малозабезпеченим громадянам економічно обґрунтовані тарифи (відео)
середа, 17 червня 2015, 14:16

«Той, кому не вистачає грошей на оплату житлово-комунальних тарифів, повинен отримати від держави субсидію. Людина не повинна турбуватися про те, що через те, що в неї низькі життєві стандарти, в неї не вистачає коштів на оплату послуг ЖКГ», -  заявив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у середу, 17 червня,  на засіданні Кабінету Міністрів.

Він зазначив, що Уряд очікує призначення субсидій близько 2 мільйонам родин, а це близько 6 мільйонів громадян.

«В рамках нашої роботи по енергоефективності країни, і в першу чергу допомозі громадянам України пройти цей складний період в житті України, який пов'язаний з ринковими цінами і тарифами, в першу чергу на енергоресурси, - програма житлових субсидій є завданням номер один до кінця поточного року для Уряду, Міністерства соціальної політики і для всіх органів виконавчої влади на місцях», - наголосив він.

Прем’єр-міністр доручив Міністерству соціальної політики поінформувати громадян, які зараз подають документи на отримання субсидії, про автоматичне її надання з початку опалювального сезону:

«Всім особам, які подали заявку на отримання субсидій, але яким не призначена субсидія у зв’язку з тим, що вони будуть мати право на призначення цієї субсидії з моменту опалювального сезону, відправити письмове повідомлення, що їх заявка отримана, що вони знаходяться в базі даних, що їм не потрібно знову подавати заяву, і що з наступного опалювального сезону їм автоматично відправимо інформацію про те, що субсидія призначена».

Він також наголосив, що субсидія буде призначена за період з 1 квітня цього року. «Якщо хтось отримав платіжку без зазначення про те, що субсидія була нарахована, то все одно, починаючи з 1 квітня поточного року, ми скомпенсовуємо цим людям 100% субсидії за весь період з 1 квітня», - пояснив він.

Глава Уряду нагадав, що держава передбачила в бюджеті 24,5 мільярда гривень на субсидії для малозабезпечених громадян України.

Він також зазначив, що минулого тижня Уряд прийняв рішення про подальше спрощення системи призначення житлових субсидій, а наступного тижня Уряд прийме ще одне рішення про подальше спрощення цієї системи:

«Менше паперів, менше запитань, а більше людей, які можуть в автоматичному режимі отримати субсидію, і держава зобов’язана скомпенсувати значний ріст цін і тарифів в енергетичному секторі для малозабезпечених людей».

Арсеній Яценюк доручив головам обласних державних адміністрацій разом з районними держадміністраціями невідкладно провести колегії з питань призначення субсидій, а також провести тренування працівників Міністерства соціальної політики на предмет призначення субсидій.

Він окремо звернувся до органів місцевого самоврядування: «Якщо ви готуєтеся до того, що треба брати участь в місцевих виборах, то найкращий шлях до того, щоб місцеве самоврядування також отримало довіру людей, - це допоможіть Уряду призначити субсидії для громадян України. Тому що всі ці політичні казкарі, які розповідають про те, що тарифи можуть бути знижені, хіба що з власної кишені зможуть добавити - там кишені, напевно, великі, для того щоби знизити ці тарифи».

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua