Для проведення реформи юстиції головне - ефективність кадрового складу, - Арсеній Яценюк (відео)
понеділок, 22 червня 2015, 14:57

Повинне відбуватися скорочення чисельності державної служби разом із підвищенням її ефективності. За рахунок зекономлених коштів з фонду оплати праці будуть підвищені заробітні платні, - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у понеділок, 22 червня, на засіданні колегії Міністерства юстиції України.

Арсеній Яценюк наголосив, що для реалізації реформ необхідний дуже якісний кардовий апарат:

«Неможливо на державну службу залучити фахових людей, якщо рівень оплати державних чиновників буде той, який є сьогодні. Ми самі себе дуримо. Не можна боротися з корупцією, якщо у тебе тотальна корумпована державна служба через відсутність заробітної плати, яка хоча би покриває мінімальні життєві стандарти державного службовця».

Глава Уряду звернувся до Міністерства юстиції, наголосивши, що повинне відбуватися скорочення чисельності державної служби разом із підвищенням її ефективності: «Усе, що ви зекономите по фонду оплати праці, ми залишаємо вам. За рахунок цього підвищуйте заробітні платні. Запуститься економіка в країні – а я сподіваюся, що 2016 рік дасть можливість нам вже продемонструвати перші кроки економічного росту, - будемо збільшувати в тому числі й соціальні стандарти, і заробітну плату для державних чиновників».

«Основне – це ефективність кадрового складу. У нас щорічно випускається 14 тисяч фахових юристів. Хіба немає з кого вибрати?» - сказав він.

Арсеній Яценюк також наголосив, що відкриті конкурси Мін’юсту на посади начальників управлінь юстиції різних рівнів та їх заступників «повинні пройти публічно і прозоро»: «Там повинна з'явитися нова якість української юстиції, яку ви представляєте».

Глава Уряду висловив вдячність Міністерству юстиції України за роботу з «європеїзації української юстиції», яку Міністерство провело в складний для країни період: «Починаючи з електронної системи торгів арештованим майном і закінчуючи взагалі новою якісною системою видачі довідок, щоб жахлива радянська бюрократія була знищена».

Вн наголосив, що сьогодні громадяни України мають доступ до онлайн-послуг Мінюсту,  «мають можливість не стояти в черзі, а отримати той чи інший документ чи провести ту чи іншу юридичну дію без особистого контакту з чиновником, без перебування годинами в чергах і без хабара».

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua