Арсеній Яценюк: До кінця наступного тижня чотири світові аудитори завершать перевірку тарифів ЖКГ (відео)
п’ятниця, 5 червня 2015, 12:19

Чотири світові аудиторські компанії завершать перевірку тарифів, встановлених НКРЕКП, в кінці наступного тижня. Прем'єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк звернувся до Голови Верховної Ради заслухати відповідний звіт у Парламенті.

Про це він сказав у п’ятницю, 5 червня, під час години запитань до Уряду у Верховній Раді.

Арсеній Яценюк нагадав, що після того, як питання тарифоутворення «перейшло з економічного виключно в політичне», він ініціював «повну перевірку всіх тарифів, встановлених Національною комісією з регулювання енергетики і комунальних послуг, чотирма великими аудиторськими компаніями».

Аудиторська перевірка ціноутворення по тарифах, повідомив Глава Уряду, завершиться в кінці наступного тижня.

Він звернувся до Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана після того, як буде готовий незалежний звіт світових аудиторів, запросити до Парламенту членів Уряду, представників НКРЕКП, НАК «Нафтогаз України» та аудиторів, якщо вони дадуть згоду:

«Роздамо звіт кожному народному депутату України і знімемо будь-які політичні запитання економічними відповідями на те, як утворювалися тарифи».

Арсеній Яценюк знову нагадав, що НКРЕКП – це незалежний орган, проте сьогодні вся влада має нести відповідальність «за все, що відбувається в країні», - «Президент, Прем'єр-міністр, Уряд і всі державні органи, ким би вони не призначалися».

Крім того, нагадав він, Уряд України вніс до Парламенту проект нового закону про Національну комісію з регулювання енергетики і комунальних послуг, який забезпечує незалежність та підзвітність цього органу.

Він зазначив, що в частини народних депутатів України є пропозиції і зауваження до цього законопроекту. Для того, аби узгодити всі технічні питання щодо цього проекту закону, Арсені Яценюк звернувся до Віце-прем'єр-міністра України Валерія Вощевського, Міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина провести зустріч із керівником НКРЕКП, представниками  профільних комітетів Парламенту та експертами, «щоб на наступний тиждень внести цей законопроект і проголосувати його».

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua