До кінця року необхідно відкрити торговельні представництва в основних країнах-партнерах України, – Арсеній Яценюк (відео)
вівторок, 23 червня 2015, 14:42

«Нам необхідно відкривати офіси торговельного представника в Сполучених Штатах Америки Бельгії, Німеччині, Франції, Китаї та країнах Близького Сходу: Це треба зробити до кінця поточного року», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк у вівторок, 23 червня, на засіданні колегії Міністерства економіки України.

Водночас Глава Уряду підкреслив, що всі в Україні, «хто займаються політикою у світі, зобов’язані займатися торговельною політикою»: «Це стосується Прем'єр-міністра, це стосується всіх міністрів. І, звичайно, що Президент буде захищати економічні інтереси українських компаній», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Уряд зобов’язаний бути економічним адвокатом українських компаній за кордоном. Це практика всіх країн, і я прошу, щоб ми діяли так само», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Будь-яка міжнародна поїздка Прем'єр-міністра, члена Кабінету Міністрів, за словами Арсенія Яценюка, повинна супроводжуватися «конкретним економічним запитом до країни». Він зазначив, що так відбулося під час візиту урядової делегації до США:

«Ми виставили перелік пропозицій до наших американських партнерів. Вони почули ці пропозиції, і це є реальний бізнес, який дає можливість українцям диверсифікувати ринки і дозволяє українському бізнесу розвиватися і працювати на зовнішній сектор».

Він відзначив роль Міністра економіки України Айвераса Абромавічуса та Міністра фінансів України Наталії Яресько у цій діяльності. Арсеній Яценюк підкреслив, що під керівництвом Міністра фінансів в Україні «повинна бути якісна система боротьби за наші економічні інтереси за кордоном».

Арсеній Яценюк також зазначив, що вважає доцільним створити раду експортерів, до роботи якої залучити «всі компанії України, які здатні експортувати і захоплювати інші ринки» та визначити для кожної компанії, як їй можна посприяти і в якій країні.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua