Арсеній Яценюк до Європи: «Нам потрібна оборонювальна зброя – ми захищаємо ваші кордони» (відео)
неділя, 26 квітня 2015, 21:25

Єдино правильний вихід із провокованого Росією складного геополітичного конфлікту – аби світ був об’єднаний в допомозі Україні так, як Україна сьогодні допомагає Європі та ЄС, - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк в інтерв’ю «5 каналу».

Арсеній Яценюк наголосив, що зараз усі, хто залишився на тимчасово непідконтрольних українській владі територій Донбасу «є персональними заручниками Володимира Путіна і його імперських амбіцій».

Глава Уряду наголосив на необхідності виконання Росією  Мінських домовленостей:

«Приберіть своїх бандитів, зупиніть російську військову агресію і дайте людям можливість нормально жити. Собі також дайте можливість жити - зробить Росію процвітаючою країною, а не агресором».

Проте, підкреслив Арсеній Яценюк, Росія «не хоче виконувати Мінські домовленості»: «Якби вони хотіли виконувати «Мінськ», навіщо приганяти сотні нових танків, броньованої техніки, модернізоване озброєння і десятки тисяч натренованих російських терористів?»
«Зараз проблема лежить в тій площині, що ми хочемо миру, але ми змушені боротися за цей мир. І тому наш заклик до європейських партнерів і наших західних друзів – дайте нам можливість захистити нашу територію, дайте нам можливість захистити нашу країну. Ми воюємо з ядерною державою», - наголосив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Україна не звертається до західних партнерів надати наступальну зброю:

«Дайте нам зброю для оборони держави, тому що ми обороняємо ваші кордони. Ми обороняємо сьогодні мир і спокій в Європейському Союзі».

«Ті, хто на заході Європейського Союзу, думають, що російські танки туди не доїдуть. Дай Бог. Ми також півтора року тому думали, що Росія ніколи не дозволить собі анексію Криму і військове вторгнення на територію Донецька і Луганська. Але є те, що є», - сказав він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що у світі відбувається «складний геополітичний конфлікт, який провокується Росією»: «Єдино правильний вихід – це коли всі об'єднані в тому, щоб захистити мир і стабільність, і щоб допомогти Україні так, як ми сьогодні допомагаємо Європі і Європейському Союзу».

«Історія розставить все на свої місця. Не ми напали на Росію, Росія напала на нас. Історія відновить справедливість, і Росія повинна про це знати», - додав Глава Уряду.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua