Арсеній Яценюк доручив до зими провести ремонт чугуївської траси на Харківщині (відео)
п’ятниця, 31 липня 2015, 16:14

Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк запропонував профінансувати частковий ремонт траси Чугуїв-Куп'янськ-Мілове та потреби харківського метрополітену з розрахунку «50 на 50» . Про це Глава Уряду сказав у п’ятницю, 31 липня, в Харкові під час розширеної наради за участі голів ОДА східних та південних регіонів.

«Чугуївська дорога після того, коли Росія здійснила інтервенцію проти України і українські Збройні Сили пересувалися цією дорогою, - практично зруйнована», - зазначив він.

Вартість загального ремонту, за словами Глави Уряду – понад 600 мільйонів гривень: «600 мільйонів немає, але є кошти на частковий ремонт».

За підрахунками місцевої влади, зазначив Арсеній Яценюк, на частковий ремонт потрібно 90 мільйонів гривень: «Підхід такий - половина ваших, половина наших».

Він наголосив, що до зими вже необхідно провести ремонтні роботи.

Так само Глава Уряду запропонував розділити «50 на 50» видатки із центрального і місцевого бюджету на харківський метрополітен: «Є залишок нерозподілених коштів капітальних видатків по Харківській області. Пропоную підхід по метрополітену «50 на 50». У вас доходи місцевого бюджету виросли на 38%, плюс 8 мільярдів зведений бюджет області. Половину даєте ви, половину ми даємо з державних капітальних вкладень».

Він доручив провести необхідні обрахунки і внести на розгляд Кабінету Міністрів «підхід щодо спільного фінансування з місцевого бюджету і центрального бюджету».

Лідер «Народного фронту» також повідомив, що вчорашнім рішенням Уряду виділяється 65 мільйонів гривень на добудову Харківської філармонії. 

Загалом на Харківську область виділяється 152 мільйони гривень з фонду регіонального розвитку.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua