Арсеній Яценюк доручив Міненерго погасити заборгованість перед вугільниками і до кінця тижня внести програму реформування вугільної галузі (відео)
середа, 15 квітня 2015, 14:35

На засіданні Уряду України в середу, 15 квітня, Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк доручив Міністерству енергетики і вугільної промисловості до кінця поточного тижня внести на розгляд Кабінету Міністрів програму  реформування вугільної галузі та погасити заборгованість із зарплати працівникам вугільної галузі.

Арсеній Яценюк нагадав, що законом України про Державний бюджет на погашення заборгованості з заробітної плати працівникам вугільної галузі виділяється 400 мільйонів гривень. Він поставив завдання Міністерству фінансів: «Ці кошти повинні бути виділені й відправлені в регіони. Гроші на єдиному казначейському рахунку є - погасіть заборгованість по заробітній платні».

Водночас Глава Уряду підкреслив, що такі рішення  «не вирішують системної проблеми, а тільки гасять пожежу»: «Без системного підходу до реформування вугільної галузі в цілому ми не напасемося грошей, щоб погашати заборгованість на підприємствах, які або неефективно працюють, або в яких відмовляються купувати вугілля. А то виходить так, що ми по імпорту вугілля закуповуємо, а українські шахти не отримують замовлень і їм нікуди продавати українське вугілля».

Саме тому, звернувся Арсеній Яценюк до Глави Міненерго Володимира Демчишина, необхідно подати на розгляд Уряду програму реформування вугільної галузі, а також зустрітися з представниками профспілок та вугільниками, аби «чітко пояснити, що ми і як будемо робити в вугільній галузі, чому саме такі заходи вживаються Урядом, які шахти будуть працювати, що ми робимо з модернізацією котлів».

Він нагадав про необхідність переходу з марок вугілля, які переважно видобуваються на тимчасово підконтрольних російським терористам територіях, на ті, що видобуваються на територіях, повністю підконтрольних Україні – насамперед марку «Г». Глава Уряду також зазначив, що для такої модернізації котлів Уряд Польщі виділяє Україні 50 мільйонів доларів.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua