Арсеній Яценюк доручив навести лад із наданням безоплатних земельних ділянок учасникам АТО (відео)
середа, 29 липня 2015, 14:19

Надання безоплатних земельних ділянок учасникам АТО - безпосередня відповідальність органів місцевої влади. Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк доручив, аби органи місцевої влади прозвітували про виконання цієї норми закону та усунули недоліки. Про це він сказав на засіданні Уряду в середу, 29 липня.

Арсеній Яценюк зазначив, що в ході вчорашньої поїздки до Луцька поспілкувався з бійцями роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» управління МВС у Волинській області.

Глава Уряду підкреслив, що, відповідно до законодавства, учасники антитерористичної операції мають право на отримання земельних ділянок: «Це безпосередня відповідальність органів місцевої влади. Проте все відбувається як завжди - комусь дали, а комусь ні».

Він звернувся до Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка провести з цього питання селекторну нараду з керівниками органів місцевої влади: «Нехай вам доповідять про те, які конкретно земельні ділянки зарезервовані за учасниками АТО для того, щоби норма закону, а саме надання безоплатної земельної ділянки для учасника антитерористичної операції, була виконана».

«У нас є маса різного роду землі, яка знаходиться, наприклад, в управлінні різного роду національних академій. Ця земля не зареєстрована і знаходиться в тіньовому обороті. Свята справа, щоби ця земля потрапила до тих людей, які зі зброєю в руках захищали країну», - наголосив Глава Уряду.

Зокрема, за інформацією, яку надали Арсенієві Яценюку, на Волині близько 70 гектарів землі перебуває в управлінні однієї з національних академій. 

Глав Уряду дав кілька доручень: «Перше – єдиний реєстр, скільки землі видали учасникам АТО. Друге – скільки надійшло заяв. Третє – скільком відмовлено. І четверте – конкретні земельні ділянки, які зарезервовані і виділяються виключно для учасників антитерористичної операції. Це програма обов’язкова для всіх органів місцевої влади».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua