Арсеній Яценюк доручив невідкладно вжити заходів для притягнення РФ до відповідальності через трибунал з морського права (відео)
четвер, 2 липня 2015, 14:57

У четвер, 2 липня, Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк взяв участь у засіданні колегії Міністерства інфраструктури України.

Під час засідання Глава Уряду підняв питання втрат України через незаконну анексію Криму, зокрема через втрату морських портів. Заступник Міністра інфраструктури України Юрій Васьков доповів, що частка доходів від кримських портів у загальних доходах адміністрації морських портів становила близько 8%, а в загальному обсязі вантажопереробки – близько 10%.

Глава Уряду наголосив на необхідності притягнути Російську Федерацію до відповідальності через трибунал з морського права. Арсеній Яценюк доручив заступнику Міністра інфраструктури безпосередньо зайнятися цим питанням.

Окрім того, за словами Арсенія Яценюка, є інформація, що «частина суден, які заходять у Крим - на українську територію, яка поки що підконтрольна Росії - потім безперешкодно заходять на інші українські території»: «Вони там прапорці міняють і безперешкодно заходять в наші порти». 

Глава Уряду звернувся до заступника Міністра: «Контроль за такими суднами – це повинна бути ваша компетенція. Ще раз хочу нагадати, що це - порушення міжнародного права, тому Міністерство повинне активно штрафувати - як порушення міжнародного права».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua