Арсеній Яценюк доручив ОДА невідкладно подати документи на інфраструктурні проекти
п’ятниця, 31 липня 2015, 14:40

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк доручив ОДА невідкладно подати документи на інфраструктурні проекти та створити робочі групи щодо підготовки місцевих бюджетів. Про це Глава Уряду сказав у п’ятницю, 31 липня, в Харкові під час розширеної наради за участі голів ОДА східних та південних регіонів.

Арсеній Яценюк нагадав, що Україна отримала доступ до 1,3 мільярда доларів для реалізації інфраструктурних проектів. Ці кошти, зазначив він, західні партнери готові надати на 30 років під 2-3% річних.

Проте використання цих коштів на сьогодні - не більше 10%.

Глава Уряду звернувся до керівників ОДА: «Змусьте свої підрозділи невідкладно подати документи на ці інфраструктурні проекти. Це ж робочі місця, зарплати і нова дорога, школа й лікарня».

Він також наголосив, що Уряд готовий виділяти фінансування для Державного фонду регіонального розвитку : «За вами - освоєння цих грошей. Освоєння – це не означає 50% вклали в ремонт, а 50% поклали в кишеню. Освоєння – це означає абсолютно прозора і зрозуміла процедура фінансування об'єктів інфраструктури».

«Ми важко збираємо ці кошти. І персональна відповідальність керівників обласних адміністрацій і місцевої влади - за освоєння цих грошей», - підкреслив Глава Уряду.

Окрім того, Арсеній Яценюк наголосив на необхідності почати підготовку інвестиційних проектів на 2016 рік. Він звернувся до Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка: «Давайте добудуємо те, що ми вже зробили. Але на 2016 рік повністю змінилася процедура визначення інвестиційних проектів. Є протокольне доручення Уряду, щоб ви вже зараз готували інвестиційні та інфраструктурні проекти на 2016 рік». 

Глава Уряду нагадав, що відповідно до нового Бюджетного кодексу «місцеві бюджети приймаються, не чекаючи центрального бюджету». Арсеній Яценюк доручив створити робочі групи на рівні обласних адміністрацій і відповідних рад щодо підготовки місцевих бюджетів: «Не чекайте. У вас вже зрозуміла картина за сім місяців. Ви можете починати прогнозувати свої бюджети, щоби в найкоротші терміни - на листопад-грудень - ви мали затверджені бюджети і чітку бюджетну політику на 2016 рік».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua