Арсеній Яценюк доручив провести перевірку державних закупівель пального (відео)
вівторок, 23 червня 2015, 16:28

Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк звернувся до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, яке за законодавством відповідальне за реалізацію державної політики у сфері державних закупівель, перевірити ключові державні компанії і ключових розпорядників бюджетних коштів на предмет закупівлі пального.

Про це Глава Уряду сказав на засіданні колегії Мінекономрозвитку у вівторок, 23 червня.

Він підкреслив, що, для прикладу, можна перевірити ціни, за якими закуповували пальне в Міноборони, Національній гвардії, «Укрзалізниці», Міністерстві охорони здоров'я, державних аеропортах: «Давайте подивимося, за скільки бензин різні замовники в той самий період часу закуповують».

«Якщо ми їх не візьмемо до відповідальності - і це в публічній площині повинна бути функція Міністерства економіки в першу чергу, - то будь-який закон, який ми приймемо, вони все одно будуть обходити», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк нагадав, що в минулому році був ухвалений закон про державні закупівлі, який Уряд розробляв спільно з європейськими партнерами і який «наближений до стандартів Європейського Союзу»:

«На жаль, не все те, що працює в ЄС, працює в Україні. І тому такий пакет законодавства треба адаптовувати».

Глава Уряду також наголосив на необхідності внести до Верховної Ради проект закону щодо електронних закупівель.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua