Арсеній Яценюк доручив створити єдину службу безпеки на транспорті (відео)
четвер, 2 липня 2015, 16:25

Одне з пріоритетних завдань  Міністерства інфраструктури - створити єдину службу безпеки на транспорті: «в аеропортах, портах, на залізниці - на всіх об'єктах інфраструктури», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні колегії Міністерства інфраструктури України в четвер, 2 липня.

«Технічна допомога від європейців і американців буде надана - вони готові», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк наголосив на важливості діяльності Міністерства інфраструктури загалом: «Сьогодні від розвитку інфраструктури залежить економічне зростання в країні. Скільки доріг ви збудуєте, скільки нового полотна покладете, скільки нових портів побудуєте, наскільки збільшиться пасажиро- і вантажопотік, - це безпосередньо прив’язано до економічних показників».

«Країна не може розвиватися, якщо в ній немає доріг, зношена залізниця, якщо портові збори чи тарифи на перевезення залізницею вищі, ніж у конкурентів. Країна не може розвиватися, якщо менеджмент державних компаній корумпований. Зараз у ваших руках в тому числі економічна стабілізація країни», - звернувся Глава Уряду до представників Міністерства.

Він наголосив на пріоритетності питання прозорих державних закупівель у Міністерстві. Арсеній Яценюк навів приклад тендеру на будівництво дороги Львів-Івано-Франківськ: «Падіння ціни на будівництво цієї дороги внаслідок прозорого тендеру – 30%. Раніше ці 30% йшли в кишеню. Зараз ми ці кошти просто відправимо на інші дороги».

Стосовно діяльності «Укрзалізниці», Глава Уряду наголосив, що реєстрація публічного акціонерного товариства «Укрзалізниця» і ухвалення необхідних законів повинні бути синхронізовані: «Не може бути такого, що у нас буде зареєстрована компанія, а законодавча база залишиться ще радянська». Він доручив прискорити процес ухвалення відповідного законодавства.

Глава Уряду також наголосив на необхідності зміни формату роботи «Укрпошти»: «Ви думаєте, що у вас немає конкуренції і ви далі будете займати домінуюче монопольне становище. Але будь-яка монополія призводить до погіршення менеджменту, погіршення надання послуг і занепаду. Так сталося з «Укрпоштою». Вам вже не дихають в спину - тепер вже ви дихаєте в спину конкурентам».

Він підкреслив, що «Укрпошта» виконує також соціальну функцію, «чого жодна приватна компанія робити не буде»: «30% українців проживають в сільських територіях, і туди має доступ безпосередньо тільки «Укрпошта».

«Вимагаю від керівництва «Укрпошти» амбіційної стратегії повернення на ринок як домінуючої компанії з найкращим обсягом послуг», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду звернувся до Міністра інфраструктури України Андрія Пивоварського сформулювати для його заступників і керівникам відповідних державних компаній критерії ефективності на наступні три місяці. 

«Сподіваюся на вас особисто, на ваш колектив, і на всю величезну систему української інфраструктури. Від вас надто багато залежить, і саме тому я багато від вас очікую», - додав Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua