Арсеній Яценюк доручив терміново посилити протипожежні заходи у лісах (відео)
понеділок, 15 червня 2015, 16:39

Прем'єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк доручив Державному агентству лісових ресурсів терміново посилити протипожежні заходи і придбати всю необхідну техніку для гасіння пожеж.

Про це він заявив у понеділок під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Невідкладно визначити три категорії об'єктів, які знаходяться в лісокористуванні агентства. По першій категорії об'єктів, де необхідне невідкладне оновлення парку, до кінця поточного місяця забезпечити фінансовий план і придбання техніки для пожежогасіння. Друга категорія об'єктів – там, де повинно відбутися оновлення техніки до кінця поточного року. І третя категорія – там, де повинне відбутися системне оновлення і покращення системи пожежогасіння і безпеки в лісах», - сказав Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк зазначив, що окремо хоче провести розмову щодо того, «яким чином вирубається ліс і як він іде на експорт».

«В мене питання: де гроші, які ідуть від вирубки лісу, і чому ці гроші не йдуть в тому числі на оновлення парку, який 30 років у вас не оновлюється?» -  наголосив він.

Глава Уряду доручив керівникові агентства невідкладно зібрати державні підприємства лісового господарства і сформувати мінімальний пакет замовлень для придбання техніки.

Він також розкритикував голову Державного агентства лісових ресурсів за недостатню кількість піших патрулів з охорони лісів. «На цей пожежонебезпечний період вам треба терміново взяти на тимчасову роботу додаткову кількість людей. З одного боку, зарплату роботу людям дасте, з іншого боку, це шлях, як зараз можна в тому числі попередити пожежі. Піші патрулі», - сказав Прем’єр-міністр.

Арсеній Яценюк також доручив провести навчання на всіх державних і приватних об'єктах лісокористування по оперативному пожежогасінню, а також здійснити перевірку лісокористувачів на предмет наявності у них засобів для боротьби з пожежами.

«Звертаюся до керівників обласних адміністрацій, до керівників регіональних підрозділів Служби з надзвичайних ситуацій - всі, хто мають ліси в користуванні, повинні забезпечити працюючу техніку, постійний огляд і спостереження за лісами, зробити все для того, щоб цей період, коли надзвичайно небезпечна ситуація щодо пожеж в лісах, ми пройшли», - сказав він.

Глава Уряду також не виключив, що лісові пожежі будуть умисно провокуватися: «З одного боку, корупціонерами, які незаконно вирізають ліси. Це і лісове господарство, і інші лісокористувачі. Вже факти були. А з іншого боку, ні в якому випадку не можна знімати з порядку денного російську терористичну загрозу. І тому це робота також Міністерства внутрішніх справ щодо попередження будь-яких спроб по умисному підпалу лісів».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua