Арсеній Яценюк доручив у кожній області створити комісії з підготовки до опалювального сезону (відео)
четвер, 6 серпня 2015, 15:22

Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк доручив керівникам обласних державних адміністрацій створити комісії з підготовки до опалювального сезону.

Про це він заявив на нараді з керівниками ОДА під час робочої поїздки до Хмельницького в четвер, 6 серпня.

У рамках роботи цих комісій, підкреслив Глава Уряду, в щотижневому порядку має проводитися аналітика стану розрахунків за електроенергію і газ та перевірка інформації про готовність підприємств житлово-комунального господарства.

Арсеній Яценюк підкреслив, що питанням субсидій і компенсації за тарифами мають займатися в тому числі комісії з підготовки до опалювального сезону, які повинні бути створені розпорядженням кожного керівника ОДА: «Розрахунків не буде, якщо не будуть оформлені субсидії. Це безпосередньо прив’язані речі».

Він нагадав, що в серпні буде розіслана нова форма заяви та декларації для отримання субсидій 14,5 мільйонам домогосподарств: «Кожна сім'я в Україні отримає від Уряду заяву, декларацію і супровідний лист».

Глава Уряду нагадав, що ці документи максимально спрощені: «Замість 90 питань із сотнями цифр, які були раніше, - ми взагалі звідти прибрали цифри. Раніше людям треба було ходити, отримувати довідки про зарплати, доходи – цього зараз немає. Цим займається соціальна служба».

«Після того, коли ми вдруге розішлемо бланки заяв, кожен голова обласної і районної адміністрації виходить в районні газети, на телебачення, на прес-конференції і на безпосередні зустрічі з людьми і пояснює, що держава має 25 мільярдів гривень на компенсацію тарифів, щоб українці оформили субсидії, і держава буде нести свій тягар за підняття житлово-комунальних тарифів», - наголосив Глава Уряду.

Уряд компенсує зростання тарифів за  послуги ЖКГ тим, хто потребують допомоги від держави, наголосив він: «Ті, у кого будинки по 500 чи 700 квадратних метрів і хто має відповідні доходи, - будуть платити. А ті, хто бідні, і ті, хто потребують підтримки, - за них левову частку заплатить держава».

Арсеній Яценюк дав доручення, аби кожен голова ОДА підготував розпорядження і конкретний план діяльності для всіх керівниках районних адміністрацій і та їх заступників: «Дійти до кожного села, зустрітися з людьми і пояснити, що є субсидії, що є 200 кубічних метрів газу на кожну родину по ціні, яка вдвічі нижча ніж ринкова -  3600 грн. Іншу частину також компенсовує держава. Це ще одне навантаження мільярдне на державний бюджет».

«Персональна відповідальність керівників обласних і районних державних адміністрацій за оформлення субсидій. Хто не справиться з цим завданням, буде займатися іншим, ніж державним управлінням», - наголосив Глава Уряду.

Основне, підкреслив він, - це відповідальність перед громадянами країни «Найбільший удар по людях – це тарифи і ціни. І цей удар є чим скомпенсувати. Візьміть, будь ласка, ці компенсатори і донесіть їх до громадян країни», - звернувся Арсеній Яценюк до керівників ОДА.

 

 

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua