Арсеній Яценюк доручив забезпечити у всіх областях роботу гарячої лінії щодо порядку призначення житлових субсидій (відео)
п’ятниця, 17 квітня 2015, 13:46

У  кожній області повинна працювати гаряча лінія, «яка дає можливість кожній людині, чи вона у Львові, чи вона в Дніпропетровську чи Харкові, - мати вичерпні відповіді, як заповнити заяву, отримати субсидію і скільки людина буде отримувати допомоги від держави для компенсації від цін і тарифів на енергоносії», - наголосив Прем'єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк під час селекторної наради з питань надання житлових субсидій у п’ятницю, 17 квітня.

Він нагадав, що Уряд запровадив спрощений порядок надання житлових субсидій, за яким громадянам надсилаються заява і декларація, яку вони заповнюють та надсилають поштою для отримання субсидії.

Глава Уряду повідомив, що за статистикою Урядового контактного центру, 90% громадян отримали заяви і декларації на отримання субсидій.

Глава Уряду також наголосив на необхідності роботи гарячих ліній щодо порядку надання субсидій у всіх областях.

Прямо під час наради Арсеній Яценюк зателефонував за номером Урядового контактного центру. Працівник гарячої лінії повідомила, що жодних додаткових документів для оформлення субсидії не потрібно – лише отримати інформацію про розмір доходів на місці роботи. Вона повідомила, що заповнені заяву та декларацію можна як надіслати поштою, так і принести в управління соціальної політики – як зручніше громадянам, а також зазначила, що про надання субсидії громадян проінформують протягом десяти днів.

Прем’єр-міністр повідомив, що так само перевірить роботу гарячих ліній в областях.

Він доручив Секретаріату Кабінету міністрів отримати перелік всіх регіональних гарячих ліній. Арсеній Яценюк також звернувся до керівників обласних адміністрацій взяти функціонування гарячих ліній під особистий контроль.

Загальний опитувальник щодо порядку надання субсидій, нагадав він, був розісланий в регіони.

Арсеній Яценюк також звернув увагу на неналежне виконання керівництвом кількох ОДА  доручення Уряду в частині невідкладного направлення громадянам України заяв на отримання субсидій, а також інформування громадян про механізм їх отримання.

У кількох областях, за його словами, прес-конференції з цих питань провели не керівники ОДА, а інші чиновники, зокрема у Волинській, Запорізькій, Дніпропетровській, Одеській областях, а також в місті Києві. Арсеній Яценюк звернувся до керівництва цих областей та київської влади провести відповідні прес-конференції.

Глава Уряду звернувся до керівників ОДА суттєво  посилити інформування громадян щодо порядку надання житлових субсидій зокрема через ЗМІ.

Керівники РДА, наголосив Арсеній Яценюк, також повинні долучитися до цієї роботи разом із мерами міст та головами сільських рад: «Усі повинні бути задіяні в процесі. Дуже хотів би, щоб керівники райдержадміністрацій разом із керівниками областей не тільки через телевізор спілкувалися  - з людьми безпосередньо говорити».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua