Арсеній Яценюк доручив залучити найсильніших міжнародних спеціалістів до подання позовів проти Росії: Немає прощення за тисячі загиблих, які на совісті Путіна (відео)
понеділок, 22 червня 2015, 15:13

Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк звернувся до Міністерства юстиції України залучити міжнародну спільноту і найсильніших адвокатів світу, щоби протягом найкоротшого періоду часу подати максимальну кількість позовів проти Російської Федерації, в тому числі й від приватних суб'єктів підприємницької діяльності. Про це він заявив на засіданні колегії Міністерства юстиції України у понеділок, 22 червня.

Арсеній Яценюк зазначив, що міжнародне право не дає можливості знайти механізми «для швидкого як відшкодування шкоди, так і покарання держави-агресора».

Водночас Глава Уряду наголосив, що Міністерство юстиції України «знайшло всі можливі юридичні засоби і методи для того, щоб судити Російську Федерацію».

Він нагадав, що українська сторона подала три позови проти Російської Федерації до Європейського суду з прав людини. Розпочато процес притягнення Росії до відповідальності за порушення Міжнародної конвенції ООН про боротьбу з тероризмом.

Крім того, підкреслив Глава Уряду, Міністерство юстиції очолило процес звернення до судів українськими компаніями проти Російської Федерації «з тією метою, щоб покарати Росію за незаконну анексію Криму, за захоплення Донецька і Луганська і відшкодувати відповідну майнову шкоду».

«Росія повинна понести покарання. Як геополітичне, так і економічне. Немає прощення за незаконну анексію Криму, за вторгнення в Донецьк і Луганськ і за тисячі загиблих людей, які на совісті Путіна», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду звернувся до Міністерства юстиції «залучити на будь-яких умовах міжнародну спільноту і найсильніших адвокатів світу для того, щоби протягом найкоротшого періоду часу ми подали, в тому числі й від приватних суб'єктів підприємницької діяльності, максимальну кількість позовів проти Російської Федерації».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua