Арсеній Яценюк доручив Мін’юсту до вересня завершити роботу над виконанням технічних параметрів для спрощення візового режиму з ЄС (відео)
понеділок, 22 червня 2015, 15:20

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству юстиції України до вересня завершити роботу над виконанням технічних параметрів для спрощення візового режиму з ЄС. Він звернувся до всіх органів виконавчої влади «не дати жодного технічного шансу сказати, що Україна щось не виконала в питанні запровадження безвізового режиму».

Про це Глава Уряду, лідер «Народного фронту» сказав на засіданні колегії Міністерства юстиції України у понеділок, 22 червня.

Арсеній Яценюк зазначив, що обсяг технічних параметрів, які необхідно виконати Україні щодо спрощення візового режиму з ЄС, «суттєво збільшився за останні 12 місяців».

Міністерство юстиції країни відповідальне за виконання низки з цих параметрів, зокрема стосовно ідентифікації осіб, зведення баз даних між Державною фіскальною службою, Міністерством юстиції, Міністерством внутрішніх справ, а також створення спеціального офісу з пошуку активів чиновників колишніх, не лише колишніх, а й сьогоднішніх:

«Треба, щоб всі знали, що цей офіс буде працювати по відношенню до будь-якого корупціонера, який є в системі органів влади».

Глава Уряду звернувся до Міністерства юстиції, щоб воно завершило відповідну роботу в найкоротші терміни, до вересня.

Він також звернувся до всіх органів виконавчої влади «не дати жодного технічного шансу сказати про те, що Україна щось не виконала в питанні запровадження безвізового режиму»:

«Усі центральні органи виконавчої влади всі пункти виконають, і переконаний, що наші європейські друзі, після проведення оцінки і моніторингу виконання Україною всіх критеріїв по безвізовому режиму, приймуть відповідне рішення».

«Ми свій безвізовий режим на Майдані відвоювали. Тому що Україна насправді боролася і бореться за європейські цінності і за Європу. У нас люди загинули під європейськими прапорами за демократію, свободу і за право, щоб Україна стала частиною Європейського Союзу. І вона обов’язково стане частиною ЄС, якщо ми з вами далі будемо продовжувати зміни й реформи. Якщо наші люди відчують зміни, які стосуються їхнього щоденного життя, - це найкращий барометр реформ», - сказав Арсеній Яценюк.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua