Арсеній Яценюк у Вашингтоні: Дипломатичні зусилля для подолання російської агресії мають бути підкріплені сильною українською армією
вівторок, 9 червня 2015, 18:15

«Найкращий шлях вирішення конфлікту – це дипломатичні зусилля. Але вони мають бути підкріплені сильною українською армією», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у вівторок, 9 червня, під час виступу в Атлантичній  Раді у Вашингтоні в ході робочого візиту до США.

Він підкреслив, що Мінські домовленості – «це єдине вирішення», яке є на порядку денному: «Але шанси на повне виконання цієї угоди не дуже високі, як ми й очікували».

Арсеній Яценюк повідомив, що очолювані Росією терористи посилили наступ на Сході України: «За останні 24 години відбулося 32 атаки».

«Закликаємо Росію виконати Мінські домовленості. Все залежить персонально від президента Путіна - чи він хоче миру та повного виконання Мінських домовленостей. Моя думка – що Росія не прагне миру та стабільності ні в Україні, ні в Європі», - підкреслив він.

Глава Уряду України нагадав, що разом із партнерами зі США розпочаті військові навчання підрозділів Національної гвардії України, «щоб збільшити потужності українського війська і зупинити Росію».

Арсеній Яценюк наголосив на необхідності започаткування широкомасштабної програми, яка включала б постачання оборонювальної зброї для української армії.

Глава Уряду відзначив важливість для України «потужної заяви всіх країн-членів Великої сімки» за підсумками саміту G-7 у Німеччині: «Цінуємо заяву, зроблену лідерами G-7, в якій чітко йдеться – жодного зняття санкцій, доки Росія повністю не виконає Мінські домовленості».

«Що означають Міські домовленості: президент Путін та очолювані Росією терористи мають забратися з України. Це основна мета Мінських домовленостей. Ключові умови – закрити кордон, відвести війська, зупинити постачання зброї, артилерії та смертельного оснащення очолюваним Росією терористам», - наголосив Арсеній Яценюк.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua