Арсеній Яценюк: Енергетична політика Уряду – прозорі тарифи, енергомодернізація, забезпечення власними енергоресурсами, енергонезалежність (відео)
середа, 17 червня 2015, 14:30

Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк вимагатиме проведення аудиту всіх державних енергетичних компаній, оскільки політика Уряду спрямована на ринкові і правдиві тарифи в енергетичному секторі. Про це він заявив сьогодні, 17 червня, на засіданні Кабінету Міністрів.

«Очікую, що велика четвірка найбільших світових аудиторських фірм зробить перший аудит і своє перше заключення щодо того, яким чином нараховувалися тарифи. І я вимагатиму проведення подальшого аудиту всіх енергетичних компаній, в тому числі НАК «Нафтогаз України», «Укргазвидобування», «Укртрансгазу» для того, щоб ми дійшли до кожної цифри, до кожної цифри амортизації, інвестицій та витрат всіх державних компаній», - сказав він.

Арсеній Яценюк наголосив, що це «самий прозорий шлях по тарифоутворенню в країні».

«Людина, яка отримує платіжку, повинна знати, що ми перевірили повністю всі витрати державних компаній, всі доходи державних компаній, ціну на природний газ, ціну на газ власного видобутку, що у нас є під це підтвердження», - сказав він.

«Завдання країни сьогодні – закласти фундамент, щоб через 10 років Україна була повністю енергонезалежною державою, і щоби ми споживали найменше енергетичних продуктів. Тому що сьогодні ми займаємо перше місце в світі по кількості споживання енергопродуктів на 1 долар валового внутрішнього продукту. Це неприйнятно», - підкреслив Глава Уряду.

За його словами, енергетична політика Уряду спрямована на ринкові й правдиві тарифи в енергетичному секторі. Крім того, держава має захистити всіх малозабезпечених громадян у зв’язку з приведенням тарифів до економічно обґрунтованого рівня. Одне з основних завдань також - забезпечення енергоефективності і енергонезалежності держави в найближчі 10 років.

Крім того, за словами Арсенія Яценюка, потрібно забезпечити Україну власними енергетичними продуктами, а також енергоефективність: «Енергомодернізація, утеплення будинків, лічильники і зменшення споживання населенням і, відповідно, зменшення рахунків для населення». «От наша енергетична політика», - сказав Глава Уряду.

Він також зазначив, що до кінця поточного тижня має бути готовий попередній аудит великих аудиторських компаній щодо формування тарифів. Арсеній Яценюк сказав, що результати аудиту оприлюднять в стінах Верховної Ради України. «Який би він (результати аудиту. – Ред.) не був. Ми зараз кажемо виключно про прозорість і про справедливість встановлення цін і тарифів, а не про політичну брехню, яка розповсюджується», - підкреслив лідер «Народного фронту».

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua