Арсеній Яценюк: ФБР та інші західні правоохоронні органи готові допомогти в розслідуванні скоєних на Майдані злочинів (відео)
п’ятниця, 12 червня 2015, 15:11

«Ті, хто вбивали українців, які боролися за своє майбутнє, за свої права і за свободи, - повинні бути притягнені до кримінальної відповідальності і сидіти в тюрмі. Федеральне бюро розслідувань та інші правоохоронні органи західного світу готові співпрацювати, щоб допомогти українському слідству ідентифікувати цих убивць», - наголосив на засіданні Уряду України в п’ятницю, 12 червня, Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк.

Глава Уряду наголосив на важливості того, що Міністерством внутрішніх прав України були затримані чотири співробітники МВС - безпосередні виконавці роздачі зброї під час подій на Майдані:

«Вони повинні дати покази, хто їм давав вказівки і кому вони безпосередньо роздавали цю зброю. Це дасть можливість іти далі по ланцюжку, щоби всіх, хто стріляв по Майдану, ідентифікувати і розслідувати цю кримінальну справу, цей жахливий злочин проти людяності».

Він зазначив, що в розслідуванні злочинів, вчинених на Майдані, МВС активно співпрацює з Генеральною прокуратурою України, оскільки ГПУ веде слідство, та Службою безпеки України: «Розумію всю процесуальну проблематику, але треба робити все можливе і неможливе для того, щоби ідентифікувати всіх винних».

«Якщо необхідна допомога наших західних партнерів, в тому числі й по судових експертизах та лабораторних дослідженнях, - вони готові її надати. Федеральне бюро розслідувань та інші правоохоронні органи західного світу готові співпрацювати з тією метою, щоб допомогти українському слідству ідентифікувати цих убивць», - повідомив лідер «Народного фронту».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua