Арсеній Яценюк – головам ОДА щодо оформлення субсидій: Не людина ходить за вами, а ви ходите за людиною (відео)
п’ятниця, 31 липня 2015, 13:48

Забезпечення субсидій - завдання номер один. Робота місцевої влади -  допомогти людям в тому, щоб держава скомпенсувала для них приведення цін і тарифів до ринкового рівня. Про це заявив Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк у п’ятницю, 31 липня, в Харкові під час розширеної наради за участі голів ОДА східних та південних регіонів.

«Ми не зможемо вирішити питання розрахунків за енергоносії, якщо всі, кому потрібні субсидії, не отримають їх», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що після низки робочих поїздок до регіонів вважає, що «ситуація стала краща, проте вона ще дуже далека від ідеалу».

Глава Уряду висловив вдячність Міністру соціальної політики України Павлу Розенку «за те, що він дуже активно включився як в розповсюдження інформації, і особисто звертається до громадян країни, щоб оформлювати субсидії, так і в те, щоби спростити механізм надання субсидій».

Водночас, за словами Арсенія Яценюка, на місцях є ще зволікання: «Інформація, оприлюднена Міністерством соціальної політики щодо того, що в низці областей, в яких 50% громадян так і не отримали належні їм субсидії, мене, м'яко кажучи, турбує. Це не по-людськи».

«Ми гроші зібрали в Державний бюджет. Ваше завдання – заставити всю цю бюрократичну державну машину працювати на громадян. Не людина ходить за вами, а ви ходите за людиною. Людям просто не буде чим платити», - звернувся він до керівників ОДА.

Арсеній Яценюк зазначив, що нещодавно побував в управлінні соціальної політики Луцької міськради, де громадянам допомагають оформити документи на отримання субсидій. Одні з відвідувачів розповіли Главі Уряду, що їхні сусіди отримали рахунок за послуги ЖКГ на 1000 грн, але після оформлення субсидії «800 гривень з цих грошей вже заплатила держава»: «Це, напевно, найкращий поштовх для того, щоби оформлювати субсидії».

Проте, за його словами, у Луцьку він дізнався і про випадок, коли громадянка не встигла подати документи на отримання субсидії: «Їй прийшов рахунок на тисячу гривень, і вона практично всю пенсію віддала по цьому рахунку». 

«Тому ми прийняли рішення доручити і дати відповідні повноваження органам місцевого самоврядування тим особам, які не встигли своєчасно оформити субсидію, дати можливість компенсації за той період часу, коли субсидія не була оформлена», - повідомив лідер «Народного фронту».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua