Арсеній Яценюк – головам ОДА: «Не тікайте від відповідальності. Караван повинен іти» (відео)
четвер, 6 серпня 2015, 16:23

Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк звернувся до голів ОДА вже зараз готувати проекти місцевих бюджетів на наступний рік. «Проекти бюджетів вже у вересні повинні бути на столі у кожного керівника області, щоб планувати 2016 рік», - наголосив він у четвер, 6 серпня, в Хмельницькому на нараді з керівниками ОДА регіону.

Глава Уряду підкреслив, що бюджет 2016 року «буде дуже напружений»: «Це пов’язано найперше з витратами на оборону - 5% від валового внутрішнього продукту, безпрецедентні витрати. Ми втратимо доходи, які мали від Національного банку, і доходи, які мали від імпортного збору».

Окрім того, за його словами, якщо в поточному році Уряд передбачив 24 мільярди грн на забезпечення субсидій, то на наступний рік - в два рази більше.

«Ми також проведемо збільшення грошових доходів населення. Це тільки в поточному році плюс 12 мільярдів», - наголосив він.

Він звернувся до керівників ОДА: «Саме тому я покладаюся на вас в тому, що у нас є додаткові джерела. Прошу, щоби в 2016 році ви показали реальну картину по додаткових доходах і вже зараз підготували проекти відповідних бюджетів».

«Все залежить виключно від нас. Всі можливості є у кожного керівника відповідного регіону. Ви – влада. У владі набагато складніше бути, ніж в опозиції. А тим більше в таких викликах, в яких сьогодні є Україна, що втратила 20% економіки, у якої захопили Крим, частину Донецької і Луганської областей, де 1,4 мільйона громадян країни – це тимчасово переміщені особи, де борги за останні чотири роки виросли у 2,5 рази. І країни, яка воює проти ядерної держави під назвою Росія», - сказав він.

«Ми повинні з цим справитися. У нас немає іншого варіанту. Люди сподіваються, що в країні прийдуть зміни. Фундамент для цих змін закладений», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк зазначив, що  перед місцевими виборами може настати «період політичної турбулентності». Він звернувся до представників місцевої влади в таких умовах пам’ятати про політичну відповідальність перед державою: «Ми робимо свою роботу. На нас лягла відповідальність. Беріть цю відповідальність, не тікайте від неї. Караван повинен іти».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua