Арсеній Яценюк: Інвестиції в економіку – найкращий «план Маршалла» для України (відео)
вівторок, 28 квітня 2015, 12:21

«Ми не просимо просто грошей - інших позик, щоб виплатити попередні.  Це не працює. Найкращий  «план Маршалла» – інвестиції в Україну», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у вівторок, 28 квітня, під час Міжнародної  конференції на підтримку України  (International Support for Ukraine Conference) в Києві.

Він зазначив, що Уряд України високо цінує підтримку усіх міжнародних партнерів: США, Канади, країн-членів Великої сімки, всіх членів ЄС – «усіх, хто вніс вклад в майбутнє України».

Зараз, за словами Глави Уряду, необхідно «втихомирити бюджетний шторм»: «Ми багато зробили, щоб закрити бюджетний дефіцит, презентувати в Парламенті реалістичний бюджет, збалансувати фіскальну політику в Україні».

Проте, аби досягти економічного зростання, підкреслив Арсеній Яценюк, необхідно залучити в українську економіку інвестиції:

«Найкращий  «план Маршалла» в цьому випадку – інвестуйте в Україну».

Арсеній Яценюк підкреслив, що одна зі сфер для інвестицій – енергетичний сектор. Він нагадав, що минулого року Парламент України ухвалив закон, який дає змогу виключно компаніям з ЄС та США інвестувати в українську ГТС.

Залучення цих інвесторів до модернізації та експуатації української ГТС, підкреслив Глава Уряду, зможе сформувати «новий тип енергетичної політики»: «Чудово, що ЄС розпочав антимонопольне розслідування щодо «Газпрому». Україна зробила те ж саме. Але найкраще – це по-новому сформувати енергетичну карту Європи».

Однією з ключових сфер для міжнародних інвестицій, за словами Арсенія Яценюка, є також українське сільське господарство: «Ми можемо виробляти екологічно чисті й дуже конкурентні сільгосппродукти».

Глава Уряду також наголосив на важливості спільних освітніх програм із ЄС:

«Очікуємо, що це принесе «вищий IQ» – щоб рухати країну вперед, проводити реформи і бути більш конкурентними у світі».

«Нам дійсно необхідний «план Маршалла». І я переконаний, що ця конференція – перший крок, як створити масштабний, всеохопний план для України і для нашого спільного успіху», - сказав Арсеній Яценюк.

Міжнародна конференція на підтримку України  (International Support for Ukraine Conference) зібрала понад 500 учасників із більш як 50 країн світу. Це представники інституцій ЄС та його держав-членів, країн Великої Сімки, ООН; Міжнародних організацій, світових інвестиційних та бізнес компаній і громадянського суспільства.

У ході конференції Уряд України і високі представники міжнародного співтовариства та ділових кіл обговорюють подальші кроки в реформуванні економіки, у тому числі агропромислового і енергетичного сектору, боротьбі з корупцією. Буде обговорюються ініціативи з відбудови та відновлення територій, що постраждали від російської агресії, та вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб.

ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ конференції на сайті www.supportforukraine.com

Стежте за новинами у Twitter за допомогою хештега #supportukraine

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua