Арсеній Яценюк керівникам ОДА: «Якщо є питання - підніміть трубку і переговоріть з Прем'єр-міністром» (відео)
п’ятниця, 4 вересня 2015, 16:08

Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк звернувся до всіх керівників обласних адміністрацій: «У нас повинен бути такий діалог, який відбувається протягом останніх двох місяців. Я проїздив по всій країні. Ми провели кущові наради. І якщо є питання, то бажано принаймні підняти трубку і переговорити з Прем'єр-міністром України».

Про це він заявив в п’ятницю, 4 вересня на брифінгу в Кабінету міністрів України.

Він звернувся, зокрема, до голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі, зазначивши, що із розумінням поставився до «емоційності, яка була» в голови ОДА: «Усвідомлюю, як йому важко. Важко всім. І ми тут всі єдині. І тому емоції, необґрунтовані звинувачення – вони грають на руку тільки тим, хто проти реформ в країні, й тільки тим, хто проти реальних змін в Україні».

«Тим більше, не гоже колишньому президенту давати брехливі звинувачення», - сказав Глава Уряду.

Арсеній Яценюк зазначив, що якщо він не мав можливості переговорити з Прем'єр-міністром, в нього була можливість, коли Глава Уряду перебував в Одесі, «під'їхати і підняти дійсно кричущі питання».

«Я є його перший союзник. Він підняв питання по керівнику Державіаслужби – ми, відповідно до процедури і закону, звільнили керівника Державіаслужби. І я ціную його позицію. Він підняв питання по керівнику митниці – ми провели розслідування, є подання про його звільнення. Він підняв питання дороги (Одеса-Рені.Ред.) – і вже проголосований закон, який передбачає, що 50% доходів від Одеської митниці будуть направлятися на дорогу», - сказав Арсеній Яценюк.

У той же час він наголосив, що є «одна «невелика» проблема - немає проекту цієї дороги»: «На минулому засіданні Кабінету Міністрів, в прямому ефірі, Уряд дав доручення голові обласної адміністрації Одеси невідкладно завершити проект цієї дороги. Це найважливіший проект в Одеській області. Гроші є. І для того, щоб побудувати цю дорогу, треба в найкоротші терміни завершити проектування. Перед тим, як будувати хату, бажано знати, як ця хата має виглядати».

Арсеній Яценюк навів успішний приклад інших регіонів: «Хотів би відзначити, що ми вже вирішили питання по дорогах у Львові й Харкові. І я ціную діяльність керівників обласної державної адміністрації як Харківської, так і Івано-Франківської, так і Львівської. Вони були безпосередньо задіяні в процесі підготовки проектно-кошторисної документації. І там вже дороги будуються, там вже десятки кілометрів доріг. По харківській дорозі - ми знайшли 50 мільйонів гривень. І сьогодні мене Міністр інфраструктури проінформував про те, що ми починаємо ремонт дороги в Чугуєвому».

Глава Уряду зупинився на питанні кадрових призначень в Одеській області. «Керівники обласних адміністрацій несуть персональну відповідальність за свої кадрові призначення. З Одеської обласної адміністрації було подано 16 кандидатур на посади керівників районних державних адміністрацій, 6 з яких були призначені вчора, а 10 кандидатур, на думку кадрової комісії, не відповідають всім критеріям, які закладені в чинному законодавстві. Але я прийняв не юридичне, а правильне політичне рішення. Вони (в Одеській ОДА.Ред.) доволі тривалий час, протягом двох місяців, приймали рішення, хто буде керувати РДА. Це відповідальність голови обласної державної адміністрації. Він повинен мати можливість отримати свою команду. Тому Кабінет Міністрів України схвалив всі 16 подань на керівників районних державних адміністрацій. Я сподіваюся, що Президент України в найкоротші терміни підпише відповідний указ», - підкреслив лідер «Народного фронту».

«І наостанок. Михайло (Саакашвілі.Ред.) повинен працювати. Він буде працювати. Я ні на які персональні випади не реагую. Мова йде не про персоналії і не про емоції. Мова йде про відповідальність за долю країни. Про мою відповідальність перед Україною. Про відповідальність Михайла перед одеситами. І ми тут одні, єдині й спільні. Тим більше, будь-які спроби говорити, що «мені не дали», «мені не вдалося», - це неправильно, це прояв слабкості. Сильні люди беруть і роблять. Давайте разом робити», - наголосив Прем’єр-міністр України.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua