Арсеній Яценюк звернувся до МВС та СБУ посилити заходи безпеки напередодні травневих свят
субота, 18 квітня 2015, 19:38

Прем'єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк звернувся до Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України та всієї правоохоронної системи посилити заходи безпеки напередодні  відзначення 70-ліття завершення Другої світової війни: «Це персональна відповідальність всієї системи Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки, Національної гвардії», - заявив Глава Уряду під час селекторної наради з керівниками ОДА в п’ятницю, 17 квітня.

«Ситуація вкрай непроста. Немає сумнівів, що антиукраїнські сили будуть намагатися використати відзначення 70-ліття завершення Другої світової війни та травневі свята з метою дестабілізації ситуації», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Тому захист і безпека громадян, боротьба з будь-якими проявами тероризму і сепаратизму, невідкладне розслідування вбивств, які були скоєні протягом останніх декількох днів - як громадянина Калашникова, так і громадянина Бузини. І превентивна робота для того, щоб не допустити жодних провокацій, жодного загострення ситуації перед травневими святами», - підкреслив Глава Уряду.

Він звернувся до Міністерства внутрішніх справ та представників усієї правоохоронної системи взяти ситуацію в кожній області «під особливий контроль»: «Вивести патрулі на вулиці. Щоб людина могла підійти до службовця у формі, отримати допомогу. Щоби порядок і безпека громадян стали зараз основним пріоритетом».

«Це персональна відповідальність кожного керівника силової структури в кожній області. Це персональна відповідальність всієї системи Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки, Національної гвардії. Звертаюсь до нашої правоохоронної системи вжити всіх заходів для посилення безпеки в містах, селах, районах - для боротьби з будь-якими терористичними проявами і терористичними організаціями, для недопущення ескалації ситуації, провокацій і для захисту українських громадян», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду також доручив МВС і Державній службі з надзвичайних ситуацій підготувати на наступний тиждень засідання Державної комісії з надзвичайних ситуацій.

Він доручив Міністерству внутрішніх справ провести окрему селекторну нараду з усіма керівниками обласних управлінь МВС і подати Главі Уряду звіт до наступної середи.

Окрім того, Арсеній Яценюк звернувся до правоохоронців проінформувати громадськість про хід розслідування кримінальних справ щодо скоєних протягом останніх декількох днів вбивств відповідно до вимог кримінально-процесуального закону.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua