Арсеній Яценюк – коаліції: «Спільно йшли на вибори, спільно сформували коаліцію - тепер треба спільно нести відповідальність» (відео)
середа, 8 липня 2015, 15:45

 

Виборча кампанія до органів місцевої влади «повинна принести стабільність в країні, а не, навпаки - дестабілізацію, на яку сподіваються як окремі політичні сили, так і північні сусіди», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 8 липня.

Глава Уряду підкреслив, що незважаючи на наближення до виборів, Парламенту «треба вже більш ефективно працювати в тому, щоби допомагати країні та Уряду»: «Переконаний, що Парламент на це також спрямований – на реформування країни і ухвалення всіх пакетів законів, які йдуть в рамках нашої програми співпраці з міжнародними фінансовими організаціями».

Він нагадав, що коли проводилися  реформи в Грузії, все, що вносилося Урядом підтримувалося Парламентом. «А у нас так: 70% того,  що вносить Уряд, десь губиться і 30% з боями пробиваємо», - зазначив він.

«Вкотре наголошу, що в нас нічого не вимагає ні МВФ, ні Світовий банк. У нас вимагає час і суспільство. Час і суспільство вимагає таких змін. Важливий не процес, а результат», - наголосив він.

Ухвалення необхідних законів, підкреслив Арсеній Яценюк, - це відповідальність коаліції і Кабінету Міністрів, який сформований коаліційно: «Можуть бути певні неузгодженості, але ці неузгодженості треба дуже оперативно вирішувати. У нас вже немає можливості чекати. Вікно можливостей, яке в нас є, потроху закривається. Я би хотів, щоби члени Парламенту допомагали нам його відкривати, а не закривати».

«Як Прем'єр-міністр покладаю дуже великі надії на мудрість української коаліції. Якщо не всіх, то більшості фракцій коаліції і більшості членів українського Парламенту. Необхідно проголосувати закони. Коаліція повинна бути єдина, незважаючи на різність політичних партій і різні підходи щодо проведення муніципальних виборів», - наголосив він.

«Не виборами єдиними живе країна. Надто багато викликів зараз у держави. І нікому не вдасться сховатися і показувати пальцем на іншого», - сказав Арсеній Яценюк.

Зміни у щоденному житті українських громадян, підкреслив Глава Уряду, «безпосередньо пов’язані з відповідальністю всіх учасників політичного процесу»: «Спільно йшли на вибори, спільно сформували демократичну коаліцію - тепер треба спільно нести відповідальність».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua