Кожна виділена з бюджету копійка повинна дійти до спортсменів – Арсеній Яценюк на засіданні оргкомітету з підготовки до Олімпіади-2016 (фото, відео)
вівторок, 26 травня 2015, 14:01

У вівторок, 26 травня, в Олімпійському навчально-спортивному центрі «Конча-Заспа» під головуванням Прем`єр-міністра України, лідера Політичної партії «Народний фронт» Арсенія Яценюка відбулося засідання організаційного комітету з підготовки до літніх Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро-2016.

В ході засідання Глава Уряду доручив профінансувати всі видатки на підготовку до Олімпійських ігор-2016, які передбачені в Державному бюджеті: «Ми знаходимося в дуже важкій військовій, фінансовій, соціальній і економічній ситуації. Незважаючи на це, ми знаходимо ресурс, щоб виплатити все, що передбачено в бюджеті та закрити повністю всі видатки».

Він наголосив на необхідності прозорого використання цих коштів: «Я хочу, щоб ці гроші доходили до спортсмена, а не до керівника чи бюрократа, який частину коштів залишає в себе в кишені, в тому числі через непрозорі закупівлі, непрозорі тендери, хабарництво і корупцію, яка також є в спортивному секторі».

Така корупція, за його словами, «взагалі жахлива», адже в ній є моральна складова – коли тому, хто заслуговує на участь в Олімпійських іграх чи членстві в Національній збірній, не дають можливості цього зробити.

Глава Уряду звернувся до членів олімпійського комітету: «Таке «закрите акціонерне товариство» – це з радянських часів залишилося. Але в нас інша країна, і тут повинне бути інше ставлення одне до одного. Багато з вас знають, як важко пробитися на олімп Олімпійських ігор. Дайте можливість пробитися іншим».

«Кожна копійка, яка сьогодні настільки складно виділяється з бюджету, повинна дійти до спортсмена», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Перед початком засідання Арсеній Яценюк оглянув залу спортивної гімнастики в Олімпійському навчально-спортивному центрі «Конча-Заспа» та поспілкувався із тренерами та спортсменами, які готуються до участі в змаганнях. Серед них - абсолютний чемпіон Європи 2015 року зі спортивної гімнастики Олег Верняєв, бронзовий призер літніх Олімпійських ігор в Лондоні 2012 року Ігор Радивілов.

Глава Уряду відвідав тренувальну залу з важкої атлетики, де поспілкувався зі спортсменами і тренерами жіночої збірної України з важкої атлетики, зокрема чемпіонками Європи 2015 року Юлією Калиною, Юлією Паратовою і Анастасією Лисенко.

Арсеній Яценюк також зустрівся зі спортсменами Національної параолімпійської збірної з фехтування.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua