Арсеній Яценюк – курсантам військової академії: «Завдяки вам українські батьки можуть сьогодні повести дітей до школи» (фоторепортаж, відео)
вівторок, 1 вересня 2015, 11:32

У вівторок, 1 вересня, в рамках робочої поїздки до Одеси Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк побував на урочистостях до початку нового навчального року в Одеській військовій академії.

Арсеній Яценюк звернувся до курсантів: «Сьогодні українські діти ідуть до школи отримувати нові знання, відкривати новий шлях в мирне життя. Без вашої академії і без кожного з вас неможливо було би українським батькам сьогодні повести своїх дітей у школи. Ви захищали і захищаєте українську державу, спокій і безпеку кожної родини. Ви є тими людьми, які стоять в основі української державності й на захисті нашої територіальної цілісності і суверенітету».

Глава Уряду наголосив, що цьогоріч на перший курс до Військової академії вступили саме 132 учасника антитерористичної операції – «бійці, які зі зброєю в руках захищають Україну і які зробили все можливе для того, щоб в Україні відбувся сьогодні День знань – 1 вересня».

«Сьогодні не тільки день знань. Сьогодні – і день військових знань», - зазначив він.

«Війна змінилась, вона зараз стала зовсім іншою, ніж за часів Другої світової і інших військових конфліктів. Російська військова інтервенція створила нову війну, яка має назву гібридної. Це не тільки зброя, танки і стрільба. Гібридна війна – це комплекс по розвідувальних, інформаційних заходах, по економічному підриву. Гібридна війна – це, в тому числі, і психологічна війна, яка розв’язана російськими інтервентами», - сказав Глава Уряду.

Він підкреслив, що жодна країна світу «сьогодні не воює з ядерною державою, якою є Російська Федерація»: «Саме Росія розпочала цю агресію і саме кожен із вас, наші українські воїни, зупинили російську агресію і зберегли Україну як незалежну державу».

Арсеній Яценюк звернувся до курсантів: «Хочу вам подякувати і від імені Уряду, і від імені кожної української родини. Кожен із вас має дуже глибокий і дуже впевнений погляд. Кожен із вас є сильною особистістю».

«Наша сила не тільки в зброї, не тільки в нових технологіях, не тільки у військових званнях і знаннях, які ви отримуєте в військовій академії. Сила України – в кожному з вас. В вашому внутрішньому дусі, впевненості, у вашій єдності та нашій спільній вірі, що ворог буде здоланий, Україна відновить територіальну цілісність і перемога – за нами», - сказав Глава Уряду.

Арсеній Яценюк разом із Міністром оборони України Степаном Полтораком вручили одинадцятьом курсантам військової академії нагороди, зокрема відзнаки Міністерства оборони України «За військову доблесть», «Знак пошани» та «За зразкову службу».

(Фоторепортаж можна переглянути ТУТ)

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua