Арсеній Яценюк: Мій Уряд ніколи не розмовлятиме з терористами (Відео)
четвер, 28 травня 2015, 16:39

«Ми готові розмовляти з терористами тільки тоді, коли вони за ґратами. У нас є для цього тюремні камери», - заявив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у четвер, 28 травня, під час Восьмого Київського Безпекового Форуму «Цінності - шлях до безпеки».

Глава Уряду нагадав про заяву Міністра МЗС Росії, в якій йдеться про необхідність для української влади «мати прямий контакт із так званими самопроголошеними республіками».

«Мій Уряд ніколи не розмовлятиме з терористами. Ми готові розмовляти з терористами тільки тоді, коли вони за ґратами. У нас є для цього тюремні камери». – заявив Арсеній Яценюк.

Уряд, наголосив Прем’єр-міністр, готовий розмовляти з легітимно обраними представниками Донецької й Луганської областей: «Це наше спільне завдання й мета – провести вільні та чесні вибори в цьому регіоні».

Арсеній Яценюк наголосив на необхідності виконання Росією Мінських домовленостей: «Ми розуміємо, що Мінські домовленості – це не найкраще вирішення. Адже нічого іншого на порядку денному в нас немає».

Один із ключових елементів Мінських домовленостей, нагадав Глава Уряду,– відведення російських сил з української території.

Домовленості також передбачають припинення постачання важкої артилерії, зброї, SA-11 SA-15, SA-22, ракетних установок: «Вони в Донецьку й Луганську озброєні до зубів. В Україні - добре тренована і оснащена російська армія».

Глава Уряду також підкреслив, що за Мінськими домовленостями необхідне відновлення контролю над українсько-російським державним кордоном: «Пане Путін, це наш кордон. Якщо ви хочете зробити Мінські домовленості справді успішними – це три умови, як зробити «Мінськ» реальністю, а не туманним і неясним шматком паперу».

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua